Karadeniz Ereğli'nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Yenimahallespor'un yöntim kurulu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. 
Gerçekleştirilen ziyarette Kulüp Başkanı Mehmet Peker'in yanı sıra 2. Başkan Cumhur İncirli ve yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Yılmaz, Hasan Bıçakçı ve Mehmet Karadeniz de hazır bulundu.
İlçe sporuna uzun yıllar hizmet eden Yenimahallespor'un son genel kurulunda göreve gelen yeni yönetimin kent protokolünü ziyaret ettiğini belirten Başkan Peker, yönetim olarak yakın gelecekte hayata geçirmeyi düşündükleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Posbıyık'a kendilerini kabulünden dolayı teşekkür eden Mehmet Peker, son dönemlerde maddi sıkıntılar sebebiyle zor günler yaşayan Yenimahallespor'u yeniden ayağa kaldıracaklarına inandıklarını söyledi. Peker; Kısa vadede büyük sportif başarılar beklemek elbette doğru olmayacak; ama hiç değilse 20-25 gencimize harçlık verebilelim, istiyoruz. Gençlerimize de hiç değilse temel futbol eğitimlerini Yenimahallespor çatısı altında verebilmeyi çok arzu ediyoruz., dedi.
Yenimahallespor yönetiminin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı Başkan Peker ve beraberindekilere teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, kulüp yönetimlerinde görev almanın zorluklarına işaret etti. İçinde bulunduğumuz dönemde başarılı ve çalışkan sporcular bulmak kolay olsa da kulüplerde görev alabilecek yönetici bulmanın zor olduğuna işaret eden Başkan Posbıyık, Karadeniz Ereğli'nin ekonomik olarak güçlü bir kent olduğunu ancak kuruluşların spor kulüplerine arzu edildiği kadar maddi yardımda bulunmadığını söyledi. Başkan Posbıyık konuşmasında; Karadeniz Ereğli futbolu ve spor kulüplerimiz için önerisi olanlar gelsinler konuşalım. Para olunca herkes hoca olur, herkes yöneticilik yapar. Madem daha güçlü bir Karadeniz Ereğli futbolu istiyoruz, o zaman hep birlikte maddi destek toplayalım. Bu iş ancak böyle olur. Bunu yapabilirsek ben de hemen Ereğli Belediyespor'u vermeye hazırım. Ama, oturduğumuz yerden ahkam kesmekle olmuyor. Belediye malzeme versin, para versin demekle de olmuyor dedi.