5 yaşında satranç oynamayı başlayan Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Serhan Berat Özdemir(8) 4 yılda 20 madalya kazandı.
Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında 7. olarak kendi yaş gurubunda Milli takım alt yapısına seçilen Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Berat Özdemir Bolu ’da düzenlenen turnuvada 2. Oldu.
Serhan Berat Özdemir`in babası Semih Özdemir, yaptığı açıklamada, oğlunun 5 yaşında satranca başladığını belirterek, 4 yılda 15 madalya kazandığını söyledi. İlçede satranç kulübü kurulması için çalışma başlatmak istediklerini kaydeden Özdemir, şöyle dedi;
“Oğlum 5 yaşında satranç’a başladı. 4 yıldır. Toplam 15 birincilik ve 5 ikincilik madalyaları kazandı. 3 ay önce Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Türkiye 7. Olarak Milli takım alt yapısına seçildi. Zonguldak’ta düzenlenen 8 yaş kategorisinde 1. Oldu. En son Bolu düzenlenen 8 yaş satranç turnuvasına 2. oldu. Türkiye’nin değişik bölgelerinde düzenlenen satranç turnuvalarında dereceler elde etti. Alaplı satranç’ı seven çok genç ve yetişkin var benim isteğim burada bir satranç kulübü kurulması bununla ilgi çalışmalarımız olacak” dedi.
Serhat Berat Özdemir ise, “Alaplı’nın ismini diğer İllerde duyurmak ve madalya kazanmak beni mutlu ediyor” dedi.