Türk Metal Sendikası’nın 50. Kuruluş Yıldönümünde 10 takımın katılımı ile düzenlenen Futbol Turnuvası’nda şampiyonluğa Sıcak Haddehaneler takımı ulaştı. Erdemir’deki ünitelerden oluşan toplam 10 takım ile başlayan turnuvada  Sıcak Haddehaneler ile Yardımcı İşletmeler arasında oynanan final  maçını rakibini 1-0 yenen Sıcak Haddehaneler kazandı.
Erdemir’deki ünitelerden oluşan toplam 10 takım ile başlayan turnuvada rakiplerine üstünlük sağlayan Sıcak Haddehaneler ile Yardımcı İşletmeler geçtiğimiz gün akşam saatlerinde  final oynadı. Erdemir Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibine tek golle üstünlük sağlayan Sıcak Haddehaneler, elde ettiği galibiyetle adını şampiyonluk hanesine yazdıran takım oldu. Bu karşılaşmadan önce oynanan üçüncülük maçında ise Liman Nakliyat’ı 2-1 yenen Koruma SGS takımı elde etti.                     

 

Ercan; "Sosyal faaliyetlere önem veriyoruz." 
                                                                                               
Turnuvanın final maçında konuşan Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan,   Türk Metal Sendikası’nın kuruluşunun 50. yılını büyük gurur ve mutlulukla kutladıklarını vurguladı.Ercan, "50 yıllık çınar olan Türk Metal, sendikal ilkeler doğrultusunda verdiği hak arama mücadelesini, üyelerinin eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerini de en üst düzeyde tutmayı sürdürmektedir. Futbol turnuvamızı daha anlamlı hale getirerek, sendikamızın 50. yılına atfettik. Dolayısıyla bu yıl gerçekleştirilen turnuva bir başka önem kazandı. Arkadaşlarımız da bu bilinçle son derece centilmence mücadele ederek, adeta her biri gönlümüzde ‘Fair-Play’ adayı oldular."dedi.              

 

Ödül töreni düzenlendi                                                                                                                                           
Final maçının ardından turnuva maçlarını yöneten hakemler Şefik Özbay ile Adem Demirtaş’a, 8 gol ile gol krallığını elde eden Zeki Akman’a plaketleri verilirken, Fair-Play ödülü METAL-KOOP takımına, turnuvanın Onur Ödülü de katkılarından dolayı METAL-KOOP adına yönetim kurulu başkanı Erdal Özdemir’e takdim edildi.   Turnuvanın üçüncüsü Koruma SGS’nin kupası ile hediyeleri Baş Temsilci Mustafa Yıldız tarafından verilen törende, Türk Metal Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen de ikinci olan Yardımcı İşletmeler takımının kupa ve hediyelerin sundu. Turnuvanın şampiyonluk kupasını ise Sıcak Haddehaneler takımına Şube Sekreteri Ercan tarafından verildi.

 

AFDK cezaları açıkladı
Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 24.09.2013 Tarih ve 11 Sayılı Toplantısında çeşitli dosyaları karara bağladı. Disiplin kurulu sezon başında önce Zonguldakspor ile anlaşan, daha sonra ise kimseye haber vermeden Erdekspor’a imza atan  Fatih Deniz’e  sportmenliğe  aykırı davranıştan dolayı 3 maç men cezası verdi. 
Ceza daha sonra iki maça indirildi. Bu arada Federasyon  Zonguldak Kömürspor'a  kendisinden talep edilen belgeleri süresi içerisinde ibraz etmemesi nedeniyle 1.000 .-TL para cezası verilmesine karar verildi.