Kilimli Belediyespor'un 9 yıl aradan sonra mücadele edeceği Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta 2011-2012 sezonu fikstürü çekildi. Organizasyona, kulüp temsilcileri ile TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, TFF Maç Planlama ve Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik katıldı.
Spor Toto 3'üncü Lig'de 19'ar takımdan oluşan 2'nci Grup'ta yeni sezon, 28 Ağustos 2011 tarihinde başlayacak. Her hafta bir takım maç oynamayacak. Ligin ilk devresi, 25 Aralık 2011'de oynanacak 19'uncu hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2'nci devresi, 22 Ocak'ta başlayacak Spor Toto 3'üncü Lig'de, 2011-2012 sezonu, 13 Mayıs 2012'de oynanacak maçlarla sona erecek.
Ligde gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar, doğrudan Spor Toto 2'nci Lig'e yükselecek. Her grubu 2'nci, 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci sırada bitiren takımlar ise, Play-Off oynama hakkını kazanacak. Play-Off maçları, tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakalarda kazanan takımlar final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise, Spor Toto 2'nci Ligi'ne yükselecek. Böylece toplam 6 takım Spor Toto 2'nci Lig'e yükselmiş olacak. Spor Toto 3'üncü Lig'de gruplarında 16, 17, 18 ve 19'uncu sıraları alan toplam 12 takım ise, Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşecek.
İLK RAKİP KEÇİÖRENGÜCÜ
Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grupta mücadele edecek temsilcimiz Kilimli Belediyepor'un 28 Ağustos 2011 Pazar günü başlayacak yeni sezonda kendi sahasında oynayacağı ilk rakibi Ankara temsilcisi Keçiörengücüspor oldu. Ancak, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de oynanan Kilimli Belediyespor-Akyurt Belediyespor maçında çıkan olaylar nedeni ile Amatör Disiplin Kurulu, Kilimli Belediyespor'a 5 maç saha kapatma cezası vermişti. Geçen sezon 2 maç cezasını tamamlayan sarı-siyahlı ekip, 3 maçlık cezasını ise bu sezon çekecek. Bu nedenle Kilimli temsilcisi, Keçiörengücüspor ile kendi sahasında oynaması gereken ilk karşılaşmasını tarafsız sahada oynayacak.
18'İNCİ HAFTA BAY
19 takımın bulunduğu 2'nci Grup'ta çekilen fikstür sonucunda her takım bir haftayı maç yapmadan geçirecek. Bu nedenle 9 yıl aradan sonra çıktığı Spor Toto 3'üncü Lig'de hedefi ilk 10'un içinde yer almak olan Kilimli Belediyespor, 18'inci haftayı maç yapmadan geçirecek.
ÇALIK; İLK 6 HAFTA
ÇOK ÖNEMLİ
2'nci Grup'ta 14 ilde farklı takımlarla zorlu bir yarış vereceklerini belirten Teknik Direktör Raşit Çalık, 9 yıl aradan sonra çıktığımız Spor Toto 3'üncü Lig'de hedefimiz ligde kalıcı olmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çekebileceğimiz en kötü fikstürü çektik. İlk rakibimiz olan Keçiörengücüspor, çok zor bir ekip. İlk 6 hafta gerçekten bizim için çok önemli. Bu süreçte oynayacağımız Keçiörengücüspor, Orhangazispor, Nazilli Belediyespor, Maltepespor ve Yalıspor, şampiyonluğa oynayacak çok zorlu takımlar. 10'uncu haftadan sonra biraz daha takımlar dişimize göre, ama 5-6 hafta gerçekten bizim için zor geçeceğe benziyor.
Ama bizim için önemli değil. Kimse merak etmesin, Kilimli Belediyerspor'u hak ettiği yerlere taşıyacağız. Bu 6 haftalık zor periyotta toplayacağımız 8 puan bizi üst sıralara tırmandırır. Yine bu periyotta toplayacağım 10 puan ise, bizi şampiyon yapar dedi.