Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta sahasında Anadolu Kırıkkale’yi konuk eden Kdz.Ereğli Belediyespor, ilk yarısı golsüz biten maçı 4-0 kazandı. Bu sonucun ardından Ereğli Belediyespor, Bartınspor’un Kırşehirle berabere kalması sonucu liderliğe yükseldi. Karadeniz Ereğli Belediyespor, BAL 6. Grupta 15. hafta sonunda muradına erdi. Sekiz haftalık galibiyet serisiyle 30 puana ulaşan Ereğli Belediyespor için mutlu haber Kırşehir’den geldi.  15. haftaya 28 puanla lider giren Bartınspor, aynı puanla 2. sırada bulunan Kırşehirspor deplasmanında berabere kalınca iki takım Ereğli Belediyespor’un 1 puan gerisine düştü. Bu sonuçların ardından Ereğli Belediyespor 15 haftadır kovaladığı liderlik koltuğuna oturdu.

 

7. SIRADAN LİDERLİĞE GİDEN YOL

Ereğli Belediyespor’un liderliğe giden yolda 8 maçlık galibiyet serisi ligin 7. haftasında Kırşehir Belediyespor galibiyetiyle başladı. Kendi evinde Kırşehir Belediyespor’u 2-1 mağlup eden temsilcimiz 7. hafta sonunda 9 puanla lig 7.’si oldu.

 

TEKNİK PATRON DEĞİŞTİ, İŞLER DÜZELDİ

Kırşehir Belediyespor galibiyetinden sonra yapılan teknik direktör değişikliğine giden Kdz.Ereğli Belediyespor’un önlenemez yükselişi başladı. Teknik Patron Zafer Şahin’in takıma gelmesi ile eflatun beyazlı ekip için yeni bir beyaz sayfa açıldı.

 

İÇ SAHA DIŞ SAHA FARKETMEDİ

Temsilcimiz, ligin 7. haftasından itibaren sırasıyla Kırşehir Belediyespor  2-1, MKE Kırıkkalespor (D) 2-0, Çankırı Belediyespor 4-0, Sincan Belediyespor (D) 4-0, Yeniçağaspor 5-0, Yüzüncüyıl Soğuksusppr (D) 3-1, Devrek Belediyespor (D) 3-0, Türk Metal Kırıkkalespor 4-0, maçlarını kazanarak 8 haftada 8 galibiyet ve 24 puan topladı.

 

27 GOLLÜK BİR SERİ

Ereğli Belediyespor’un 8 maçlık galibiyet serisinde diğer bir istatiksel başarı da attığı ve yediği gollerde. Ereğli Belediyespor son sekiz haftada hiç puan kaybetmediği gibi toplam 27 gol attı. Bu süre içerisinde Ereğli Belediyespor’un kalesinde gördüğü gol sayısı sadece 2 oldu.

 

DEĞİŞİM VE DESTEK BAŞARIYI MOTİVE ETTİ

Ereğli Belediyespor’un 8 haftalık bu çıkışı ve liderlik koltuğuna oturmasında takımdaki eksikleri zamanında görerek müdahale eden yönetimin teknik direktör değişikliği ve yeni transferler kadar, deplasmanlarda dahil her maçta takımı yalnız bırakmayan seyirci desteği belirleyici oldu.

 

16. HAFTADA FİNAL GİBİ MAÇ

Liderlik koltuğuna oturan Ereğli Belediyespor’un şampiyonluk yolunda her maçı önem arz ederken, 16. hafta karşılaşması da bir anlamda erken bir final olacak. 16. hafta karşılaşmasında Ereğli Belediyespor, liderliği devraldığı Bartınspor’la deplasmanda karşılaşacak. Bu maçın sonucu, kazanan takıma büyük avantaj sağlayacağı gibi beraberlik halinde yakın takipte bulunan Kırşehir Belediyespor ve Türk Metal Belediyespor’a önemli bir avantaj sağlayacak.


TRİBÜNLER DOLDU
Kdz.Ereğli Belediyespor'un yakaladığı başarı doğal olarak tribünlere gelen taraftar sayısını da zirveye çıkardı. Son oynanan maç belki de uzun yıllar Beyçayırı Stadında bu kadar doluluk oranına ulaşılamamıştı. Genç Ereğlililer Taraftar Grubu ise sadece takımın başarılı olduğu dönemde değil ligin başından itibaren itici güç oldu. Deplasmanlarda dahi takımlarını yalnız bırakmayan Genç Ereğlililer Taraftar Grubu, fitili ateşlenen başarıda kuşkusuz pay sahibi.