Çeşitli nedenlerden dolayı hakemliğe uzun yıllar ara veren 8 kişi, İl Hakem Kurulu tarafından yapılan yazılı ve atletik sınavları başarıyla geçerek hakemliğe geri dönüş yaptılar.

Zonguldak’ta uzun yıllar hakemliğe ara veren 8 kişi, hakemliğe dönüş yaptı.

İl Hakem Kurulu tarafından kısa bir süre önce yapılan yazılı sınavda 70 puan alan, atletik sınavda ise 3 bin 600 metreyi 12 dakikada koşan Emre Kunduracı, İlkay İşçi, Oral Eş, Serkan Keleş, Ümit Kaya, Mete Bulman, Timur Şen ve Savaş Kaya, 2009-10 sezonundan itibaren il bazındaki amatör müsabakalarda görev yapacaklar.

Hakemliğe geri dönüş yapan hakemlerle birlikte Zonguldak’taki faal hakem sayısı, 63’ü il, 31’i HİF ve 14’ü aday olmak üzere 108’e ulaştı. İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Pesen, göreve geldikleri günden bu yana camiada sürekli yenilikler içinde olduklarını belirterek, “Bazı arkadaşlarımız çeşitli nedenlerinden dolayı hakemliği bırakmak veya ara vermek zorunda kalmışlardı. Kurul olarak hedeflerimizden birisi de bu arkadaşlarımızın hakemliğe geri dönmelerini sağlamaktı. Geçen hafta yaptığımız yazılı ve atletik sınavlara bu hakem arkadaşlarımız da girdiler ve başarılı oldular. 2009-10 sezonundan itibaren bu 8 arkadaşımıza müsabakalarda görev vereceğiz. Hepsine camiamıza ‘hoş geldiler’ diyorum” dedi.