Zonguldak İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen okullar arası güreş müsabakalarında Alaplı'dan katılan 8 lise öğrencisi rakiplerini yenerek birinci oldu.  Müsabakaları değerlendiren Alaplı Aktif Spor Kulübü hocası Milli Güreşçi Yakup Kaçmaz, 8 aydır çalışmalara devam ettiklerini belirterek, haftanın 3 günü burada 1 günü Ereğli'de olmak üzere antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde İlde yapılan güreş müsabakalarında arkadaşlarımız her kiloda birinci oldu. Öğretmenlerimizden istediğimiz okullardaki yetenekli arkadaşları güreşi sevdirmek için bizlere yönlendirmeleri olduğunu söyledi. Alaplı Çok Programlı Lisesi Okul Müdürü Murat Can, ise konuşmasında, Bu çocukların yetişmesinde emeği gecen müdürlerimiz, antrenör ve hocalarımıza maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.Okul takımının kurulalı yaklaşık 3 ay olduğunu kaydeden Alaplı İMKB Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Necdet Yiğit, Bu süre zarfından güzel sonuçlar aldık öncelikli hedefimiz bölge şampiyonasında birincilikler elde ederek Türkiye şampiyonasına katılmaktır diye konuştu.
Aktif Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Uğuz, bize destek veren okul müdürlerimize ve antrenörümüz Yakup Kaçmaz'a çok teşekkür ediyorum. Dedi. Okul müsabakalarında 120 kiloda birinci olarak Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazan Oğuzhan Bozkurt, konuşmasında, 8 aydır hep beraber idman yapıyoruz. Bu idmanların karşılılığını birincilikler elde ederek kazandık kendim 120 kiloda birinciliği elde ettim. Bundan sonra hedefim bölge şampiyonasında birincilik elde ederek Türkiye şampiyonasında Alaplının ismini duyularak şampiyon olmak dedi.
Alaplı Gençlik Spor Müdürü Vekili Mustafa Öztürk ise, Bu çalışmalar 3 gün 5 gün değil bu çalışmaların tabanı vardır. Kapalı spor salonunda güreş ile ilgi Hüseyin Uğuz kardeşimiz ve Yakup Kaçmaz hocamız kendi özverileriyle bu çokçukların eğitimiyle uğraşmaktadırlar.
Bu eğitimin neticesinde çocuklarımızın Zonguldak'ta elde ettikleri başarılar bizleri mutlu etmiştir dedi.