Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü 6. Kez Konya’da yarıştı. Kulüp Başkanı İskender Hatip, oyuncuların 9.0 puanla yenilgisiz birinci olduğunu belirtti.

Takımın Temmuz ayında Konya’da oynanacak olan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finallerine katılma hakkı elde ettiğini belirten İskender Hatip turnuva hakkında şu bilgileri verdi:

“Satrançta grup maçları 23.24/05/2015 tarihlerinde Zonguldak Ted Kolejinde oynandı. 6 takımın katıldığı Kuzey Karma Grup oyunlarında Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü 9.0 puanla yenilgisiz 1. oldu. Takımımız 25.31/07/2015 tarihlerinde Konya’da oynanacak olan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Finallerine katılma hakkı elde etti.

Bu 6. Kez finallere katılmamız anlamına geliyor. Grupta 4 ilden 6 takım vardı. Bartın, Bolu ve Sakarya’dan 1’er Zonguldak’tan 3 takım 1’lik için 5 tur oynadı. Tek devreli Berger Sistemiyle oynanan turnuvada 9 takım puanı ve 32 maç puanıyla ipi göğüsledik. Özellikle Sakarya ve Bolu’dan gelen takımlarda 1.’lik için yarıştı.

Güçlü kadroları vardı. Takımlar 8’er oyuncuyla oynandı. Kazanan takımlara 2 puan berabere kalan takımlara 1 puan, kaybedenlere ise 0 puan verilerek yapılan değerlendirme sonunda sıralama şöyle oluştu:

Dereceler:                                                            Takım Puanı       Maç Puanı

1- Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü              9                             32

2- Sakarya Analiz Satranç Spor Kulübü                 9                             30.5

3- Bolu Rekreasyon Merkezi Gençlik Kulübü          6                             26

4- Zonguldak Satranç İhtisas Kulübü                     4                             15.5

5- Bartın Ata Su Sporları Gençlik Kulübü                 2                             11.5

6- Zonguldak Ted Kolejliler Spor Kulübü                 0                             4.5

 

Ödül olarak ilk üç takımın oynayan bütün sporcularına madalya verildi. Biz de 9 oyuncu ile oynadık ve 9 altın madalya kazandık. Şimdi bütün çalışmalarımız Temmuz sonunda oynanacak finaller içindir. Hedefimiz Türkiye Satranç 1. Ligi’ne çıkmaktır. Başarmak için çok çalışacağız. Umarım başarılı oluruz.

Zonguldak’ta bu başarıyı elde eden bütün sporcularıma, ailelerine, günlük çalışmalarımız için salonlarına açan Eveder yönetimine bizi her zaman destekleyen basın camiasına ve Konya’ya her gidişimizde forma yaptıran Erdemir yönetimine ayrı ayrı teşekkür ederiz.”