Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Lokali'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıya, Gençlik İl Spor Müdürlüğü'nün müdürleri, şefleri ve basın mensupları katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, toplantıyı 2006-2009 yılları arasında yapılan tesisleşme ve bakım onarımların izlenmesi, ihtiyaç olan tesis ve bakım onarımların tespit edilmesi, ileriki zaman içerisinde mali kaynaklar bulunarak sorunlara çözüm bulmak ve tesis sayısını artırmak ve tesislerde verimliliği artırmak amaçlı düzenlediklerini belirtti. Taşkın, spor kamuoyu ile yapılan çalışmaların her aşamasını ve ihtiyaçları paylaşmak ve çalışmaları birlikte izlemek ve performansı artırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti. İl Müdür Vekili Taşkın, yapılan faaliyetler, projeler ve yapılacak olan projeler ile ilgili sine vizyonlu bir sunum yaptı. Taşkın, 2009 yılında yapılan ve hala devam eden çalışmaların birkaç tanesini şöyle sıraladı;
"2009 YILINDAKİ PROJE SAYISI 23"
 "1500 kişilik Merkez Spor Salonu, Devrek Spor Salonu bakım-onarımı, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'nın sentetik yüzeye dönüştürülmesi, Kozlu Adnan Taneri Sahası'nın sentetik yüzeye dönüştürülmesi, Çaycuma ve Devrek Gençlik Merkezleri." İl Müdür Vekili Ayhan Taşkın, 2009 yılında gönderilen proje sayısının 23, bunun yüzde 30'a gelen karşılığı 280 bin TL'lik kısmı kabul edildiğini ifade etti.
"SİTE SPOR SALONU 2012 YILINDA"
Ayhan Taşkın, Site Spor Salonu'nun bitiminin 2012 yılının 11'inci ayında tamamlanacağını belirtti. Taşkın, bu ihalenin Genel Müdürlük ile yapılan tek ihale olduğunu belirterek, "Her beldede sentetik saha var, ama yeterli değil. Kilimli ve Kozlu sentetik sahaları için 100 bin TL ödeneğimiz var. Hedef olarak Şubat ayına kadar yeterli ödeneğimiz elimize geçeceğine inanıyorum. 2010 yılında futbolumuza hizmet etmeyi planlıyoruz. Fener Sahası için ödeneğimiz 220 bin civarında. Buranın altyapısını Özel İdare'den temin ettik. Fener Sahası, sabah 10.00'dan akşam hava kararana kadar, bütün kulüpler tarafından kullanılıyor. Bu kadar olmaması gerekir, demir olsa aşınır. Yapacak başka bir şeyimiz olmadığı için imkanlar dahilinde katlanıyoruz. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın koltukları kırıktı, bu koltukları personelin gücü ile yaptırdık. Toplanan vergiler ile yapılan tesisleri yapması bizden, koruması izleyenlerden. Sentetik sahalara zararlı maddelerin atılmasını engelleyelim lütfen. Kulüp yöneticilerinin, sporcuları üzerinde ağırlıkları olması gerekir" dedi.
Taşkın, yapımına başlanacak çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın Atletizm Tartan Pisti yapılması için 2.5 milyon TL'lik bir proje olduğunu belirten Taşkın, "İl Müdürlüğümüzde halen gençlik hizmetlerini yürütecek bir binamız yok. Kapalı yüzme havuzuna ihtiyacımız var, fakat yerimiz yok. Bunun proje tutarı 12.5-15 milyon TL'dir. Zonguldak'ta arsa sorunu var, 10 bin metrekare yeri bir arada bulmak çok zor. Komple çim bakım traktörü ve sporcularımızın il içi ve il dışı faaliyetlere katılabilmeleri için servis aracı temin edeceğiz."
Ayhan Taşkın, son olarak basın mensuplarından bir istekte bulundu. Taşkın, önümüzdeki günlerde Kent Konseyi çalışmasında; Lavuar Alanı'nda yapılacak olan 5 katlı binanın bir katının Gençlik Merkezi için tahsis edilmesi hususunda destek istedi.