"Sporda başarılı bir geçmişi olan ilçemizin son yıllardaki durumu spor sever halkımızı üzdüğünü hepimiz yaşamaktayız. Erdemir’in tüm spor branşlarını kapatması, Ereğli Belediye futbol takımının mücadele verdiği ligin geçmişte yaşanan başarılara göre çıtanın çok altlarda düşünülmesi,Ereğli’de faaliyet gösteren amatör takımların fedakar yöneticiler ile var olma savaşı vermesi tüm spor severlerin gördüğü, yaşadığı ve üzüldüğü bir gerçektir. İşin en kötüsü de bu tabloya ilçe yaşayanlarımızın, yönetenlerimizin ve sivil toplum örgütlerinin reaksiyon göstermemesidir"


Kdz.Ereğli Master Futbol Takımı ve Derneği Başkanı Metin Özakın, ilçede futbol aşkını yaşatan bir çok eski futbolcunun bir araya gelmesi ile kurdukları takımın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 50 Yaş üstü Ereğli Masterler Futbol Takımı'nın Antalya'da düzenlenen turnuvada şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attığını anlatan Özakın şu bilgileri verdi:

 

"ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEBİLİYORLAR"

"Kdz.Ereğli’mizde faal  futbol hayatını sonlandıran, fakat içinde futbol aşkını yaşatan birçok eski futbolcu Türkiye’de yapılan organizasyonlara katılmak üzere tekrar topbaşı yaptı. Yapılan organizasyonlarda 50 yaş üstü ve altı olmak üzere iki çeşit kategori bulunuyor. Yapılan turnuvalarda beğeni kazananlar ise Dünya Veteranlar Ligine katılmak üzere Türkiye Veteranlar Milli Takımı’na seçilerek yurt dışında yapılacak turnuvalarda da ülkemizi temsil edebiliyor.

 

LİGE KATILDI

 50 yaş altı Ereğli Masterler Futbol Takımı 2015 yılında 4.lük,2016 Mayıs ayında Antalya’da yapılan organizasyonda ise 36 takım arasında 3.lük alarak büyük bir beğeni toplamıştır. Bu başarıları ile federasyon bünyesinde hazırlanan ve 88 futbol takımının oluşturacağı lige girme gururunu yaşamaktadır. 22 Ekim’de fikstürü çekilecek ligde takımımız İstanbul grubunda mücadele verecektir.

 

"BÜYÜK SAYGI GÖRDÜ"

50 yaş üstü Ereğli Masterler Futbol Takımı ise 4-9 Ekim arası Antalya Kemer’de yapılan turnuvada şampiyon olarak ilçemize dönmüştür. Her iki takımımızda oynadığı futbol ile takım olma kültürü içersinde,gidilen turnuvalarda ilçemizin kültürünü yansıttığı için turnuva takımları ve turnuvanın yapıldığı yerleşkelerin  yaşayanlarından büyük saygı görmüştür.

 

MASTERLER LİGİNE KATILDILAR

Ereğli’de yaşayan spor severlerin bu heyecanı yaşaması adına Derneğimiz çalışmalar yapmaktadır. Bunların ilkinde  50 yaş altı futbol takımımız deplasmanlı Türkiye Masterler Ligine katılarak Ereğli sporseverine Ereğli’de oynanacak maçlarımızı izleteceklerdir.

ÇITA ÇOK ALTLARDA...

Sporda başarılı bir geçmişi olan ilçemizin son yıllardaki durumu Ereğli Spor Sever Halkı’nı üzdüğünü hepimiz yaşamaktayız. Erdemir’in tüm spor branşlarını kapatması, Ereğli Belediye Futbol takımının mücadele verdiği ligin geçmişte yaşanan başarılara göre çıtanın çok altlarda düşünülmesi,Ereğli’de faaliyet gösteren amatör takımların fedakar yöneticiler ile var olma savaşı vermesi tüm spor severlerin gördüğü, yaşadığı ve üzüldüğü bir gerçektir. İşin en kötüsü de bu tabloya ilçe yaşayanlarımızın, yönetenlerimizin ve sivil toplum örgütlerinin reaksiyon göstermemesidir.

 

ENERJİYİ TOPLAMA HEDEFİ

Kurulan derneğimizin birinci amacı Ereğli’mizde şu an kaybolan spor kamu oyunun enerjisini  toplamak, gelecekte daha başarılı olabilmek adına kısır çekişmeler yerine neler yapabileceğimizin ufkunu yakalamaktır. Bunun içindir ki biz eski futbolcular kendi olanakları ile iki yıldır turnuvalara katılarak önce tüm Ereğli Sporseverlerin sahada başardıklarımızla heyecanlanmalarını, olaya dahil olmalarını sonra da ne yapacaklarımızı belirlemeye davet ediyoruz"