2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun 3. ve ilk devrenin son haftasında karşı karşıya gelen namağlup iki takımın mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Maçın büyük bir bölümünü 9 kişi oynamak zorunda kalan Bayatspor karşısında etkisiz bir futbol ortaya koyan ve rakip kalede baskı kurmak bir yana, kendi kalesinde daha ciddi tehlikeler yaşayan Güneşli Belediyespor'da, oyuncularının talimatlarını yerine getirmemesine sinirlenen Teknik Direktör Namık Küçük, 84.dakikada sahayı terk etti.

Cumaspor'u 3-1 yenen Güneşli Belediyespor ile, aynı haftaya dahil olan diğer maçta 29 Nisan Perşembe günü Balıspor engelini 6-0 ile geçen Bayatspor takımları, 3.Hafta'nın son maçı için Bayçayırı Sahası'nda karşı karşıya geldi. Saat 17.00'de başlayan ve Gökhan Özdemir, Serkan Ayan, Ömer Kocabey hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmada Güneşli Belediyespor Teknik Direktörü Namık Küçük kalede Muhammet'e görev verdiği ilk on birde İlhan, Mustafa, Soner, Taner, Özkan, Çetin, Adem, Mehmet, Emrah ve Faruk'a forma verdi. Teknik Direktör Güven Kasapoğlu ise Bayatspor takımını Yıldıray, Yusuf, Uğur, Enver, Kazım, Ramazan Tanrıverdi, Ramazan, Ejder, Musa, Hasan ve Sinan'dan oluşturdu.
90 dakikasının genelinde vasatı bile aşmayan bir oyunun sergilendiği ve kartların havada uçuştuğu maç Bayatsporlu futbolcuların vuruşuyla başlarken, henüz 1.dakikada defans arkasına atılan uzun topu önünde bulan Sinan'ın uzaktan şutunda Bayatspor golü bulamadı. 9.dakikada gelişen Güneşli Belediyespor atağı faulle kesilirken, topun başına geçen İlhan'ın çok uzaklardan şutu az farkla üstten auta çıktı. 30.dakikada gelişen kırmızı-lacivertli takım atağında Faruk'un kalecinin üzerinden aşırtarak filelere göndermek istediği top, Yıldıray'ın ellerinde kaldı. 33.dakikada ani gelişen bir Güneşli Belediyespor atağında, geçtiğimiz sezon birlikte oynadıkları Saffet ile rakip defans elemanlarını zorlayan Adem topla ceza sahası içine yönelirken, Uğur kendisini, arkadan yaptığı bir faulle durdurdu. Hakem Gökhan Özdemir, yaptığı faul sonrası Uğur'u kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi ve Bayatspor takımı sahada 10 kişi kaldı.
45+1.dakikada Güneşli Belediyespor kale sahası önünde yaşanan pozisyonda topa son vuran Ramazan'ın şutu az farkla auta çıktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıya, rakibinin bir kişi eksik olmasından dolayı Güneşli Belediyespor takımının daha istekli ve atak başlaması beklenirken, 50.dakikada kırmızı-lacivertliler gole çok yaklaştı. Sağ taraftan yapılan ortada topun gelişine sağ ayağıyla güzel bir vole vuran Adem'in şutu üst direğe çarpıp auta çıktı. 51.dakikada Bayatsporlu Ramazan, altı pas sağ çaprazında kaleci Muhammet ile karşı karşıya kaldı. Herkesin gol beklediği pozisyonda Ramazan'ın şutu, sağ direk dibinden auta çıktı ve mavi-beyazlılar, maçtaki en önemli gol pozisyonundan yararlanamadı.
53.dakikada gelişen bir başka Bayatspor atağında, havadan süzülerek gelen top Güneşli Belediyespor üst direğinden döndü ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Ahmet'in önüne düştü. Ancak Ahmet bu topu beklemeyince, ayağına çarpan top auta çıktı. 62.dakikada ise bu kez Güneşli Belediyespor gole çok yaklaştı. Kaleye hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta İlhan şutunu attı. Barajı oluşturan oyuncuların arasından geçen top bir anda Adem'in önünde kaldı. Demarke vaziyette ve karşısında sadece kaleci Yıldıray olduğu halde şutunu çeken Adem'in vurduğu top üstten auta çıktı.
63.dakikada ise, 31.dakikadaki bir pozisyon sonrası sarı kart gören Enver, Adem'e yaptığı sert faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve Bayatspor'u 9 kişi bıraktı. 66.dakikada Ramazan Tanrıverdi, sağ çaprazdan sert vurdu;kaleci Muhammet kornere çeldi. 69.dakikada Ramazan'ın sağdan ortasına Ejder kafayı vurdu;Bayatspor bu pozisyondan da sonuç elde edemedi. 84.dadikada gelişen Güneşli Belediyespor atağında,Çetin topu sağdan iyi getirdi;uygun durumdaki arkadaşlarına pas vermek yerine kaleye vurdu ve top kaleci Yıldıray'da kaldı. Bu pozisyondan sonra sahalarda ender rastlanan bir olay yaşandı ve oyuncularının verdiği talimatları yerine getirmediğinden yakınan Güneşli Belediyespor Teknik Direktörü Namık Küçük sahayı terk etti. 86.dakikada Güneşli Belediyespor rakip kaleyi Özkan ile yokladı; yine sonuç gelmedi. 88.dakikada Çetin'in ortasına Faruk kafayı vurdu;kaleci Yıldıray kornere çeldi. Kornerden gelen topta, oyuna 2. yarı giren Atilla'ın şutu sonuç getirmedi. 90+1.dakikada Hasan'ın indirdiği topa ikinci yarıda oyuna giren Faruk vuramayınca Bayat mutlak bir golden oldu. Bir dakika sonrasında ise Musa, Güneşli ceza sahası sağ çizgisinden içeri girdi;şutunu İlhan son bir hamleyle önledi. Bayatspor'un 9 kişi tamamlamak zorunda kaldığı maçta gol olmayınca 0-0 beraberlikle iki takım haftayı 1'er puanla kapattı.
4 takımın yer aldığı ve 4 devreli lig usulü ile oynanan 2.Amatör Küme Ereğli Grubu'nun ilk devresi sona erdi. Devre sonunda 7 puanlı takımlardan Bayatspor averajla lider, aynı puana sahip Güneşli Belediyespor 2. sırada. 3.Balıspor'un 3 puanı bulunuyor. Grubun son sırasında ise henüz puanı bulunmayan Cumaspor var.