Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Bu yıl 27. düzenlenecek olan Geleneksel Alaplı Yağlı pehlivan güreşleri 14 Eylül 2013 tarihinden yapılacağını ve rekor bir katılım beklediklerini söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde Başpehlivanlıkta güreşen tüm güreşçileri Alaplılı güreş severlere izletmek istediklerini ifade eden Çimenoğlu, “ Bu yıl 27. düzenleyeceğimiz Alaplı Yağlı güreşleri 14 Eylül 2013 tarihinde yapacağız. Güreş sahamızdaki bir takım eksikleri gidermek için çalışmalara başladık. Tribünlerde bir takım düzenlemeler yapacağız. Güreş gününe kadar tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak er meydanın hazır hale getireceğiz. Bu yıl yapacağımız güreşlere rekor güreşçi katılmasını bekliyoruz. Kırkpınar’da başpehlivanlıkta güreşen tüm güreşçileri Alaplı güreşlerine davet edeceğiz. Ayrıca yağlı güreşleri festival havasında kutlamak için akşam bir konser yapma planımızda var:”diye konuştu.

Öte yandan Alaplı Yağlı Pehlivan güreşlerinin ağası olan Aydın Semercinin bu yıl 27. yapılacak olan güreşlerde ağalığa aday olmayacağı öğrenilirken, ağalık için en güçlü adayın Erçal Fındık’ın sahibi Sait Erçal, olması bekleniyor.