Erdemirspor'un başarılı alt yapı hocası Ahmet Uzun, eğitim çalışmalarını asla kaçırmıyor.

Ankara'da düzenlenen bir haftalık UEFA B. Güncelleme Kursu'na katılan Karadeniz Ereğli'nin yetiştirdiği en önemli spor adamlarından biri olan Ahmet Uzun, eğitim çalışmalarına katılmayı sürdürerek hedef büyütüyor.
Ankara Gölbaşı Patalya Otelinin sahasında 22 kişilik antrenör grubuyla UEFA B Güncelleme Kursu'nu başarıyla tamamlayan Ahmet Uzun, Erdemirspor'un alt yapı antrenörü olarak birikimini gençlere aktararak ilçe sporuna hizmetini sürdürüyor.
Sekiz gün boyunca kursa katılan ve tüm programı eksikliksiz uygulayarak dikkatleri çeken Ahmet Uzun, eğitim çalışması sonrasında gazetemizin sorularını yanıtlarken şöyle dedi:
"Hem teorik ve hem de pratik olarak saha çalışmaları sınavlarda devam etti. Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi Antrenörlerinden Öğretim Görevlisi Atilla Yüce ve Sezai Yıldırım tarafından verilen derslerden çok yararlandık.
1998-1999 doğumlu yetenekli çocuklara federasyonun vereceği antreman programına göre hafta üç gün dokuz saat kendi bölgelerinde özel çalışma uygulanacak.
TFF Bölge Zonguldak Sorumlusu Muammer Birdal'ın koordine edeceği çalışmalar Ekim ayının ilk haftasında başlayacak. UEFA B Güncelleme kursunun formatı tamamen alt yapıyı kapsayan çalışmalar. Düzenlenecek bu kursta aldığımız bilgileri bölgemizdeki yetenekli oyunculara aktarıp ülke futbolunun gelişmesi için çalışacağız.
Bu kursa benim dışımda Zonguldakspor'un antrenörü Yılmaz Yavuz'da katıldı bunu da belirtmek isterim."