Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen Sezon Öncesi Hakem Eğitim Semineri, Silivri Klassis Golf & Country Otel'de yarın başlıyor.

Üst Klasman Hakem ve Yardımcı Hakemler, bayan FIFA ve FIFA Yardımcı Hakemler ile üst klasman gözlemcilerin katılacağı seminerin resmi açılışı 28 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da yapılacak. Basına açık olacak açılışa TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener katılacak.

Açılış töreninin ardından, MHK Başkanı Oğuz Sarvan 28 Temmuz Çarşamba günü saat 11.30'da, 2009-2010 sezonun değerlendirmesini yaparak yeni düzenlemeler hakkında bilgi verecek.

1 Ağustos Pazar günü sona erecek seminerde UEFA Hakem Eğitimcisi Jorn West Larsen de "gözlemcilik" konusunda ders verecek. Seminerde ayrıca üst klasman hakemlerinin eğitimi için periyodik aralıklarla ülkemize gelen UEFA hakem kurulu üyesi Jaap Uilenberg, FIFA hakemler ile 2010 Dünya Kupası'nın teknik analizini gerçekleştirecek.

Bu eğitimin yanı sıra uzun yıllar FIFA yardımcı hakemlik yapmış olan ve şu anda UEFA yardımcı hakem eğitmenliğini yürüten ve 2010-2011 sezonunda yardımcı hakemlere eğitim verecek Philp Sharp da yardımcı hakemlere teorik ve sahada uygulamalı eğitim verecek.

UEFA Hakem konvansiyonu antrenman ve fiziksel eğitim sorumlusu Belçikalı Bart Gilis de seminere ilk kez katılarak hakemlere antrenman teknikleri konularında teorik ve uygulamalı eğitim verecek.

Seminerin Salı günkü bölüme katılan tüm hakem ve yardımcı hakemlere TFF Sağlık Kurulu ve Acıbadem Sağlık Grubu tarafından sağlık testleri yapılacak. Çarşamba günü FIFA koşu testi, Perşembe günü grup çalışmaları, Cuma günü ise Dünya Kupası'nın analizi ve gözlemcilere yönelik eğitimler verilecek.

31 Temmuz Cumartesi gününün programında maçın kontrolü, yardımcı hakemlere uygulamalı eğitim yer alırken son günde sürat, çabukluk ve dayanıklılık testleri gerçekleştirilecek.  Seminere, Zonguldak’ın üst klasman hakemi Serkan Akal da katılacak.