Alaplı Belediyespor Teknik Direktörü Gökmen Başoğlu, ilk yarıda istedikleri puana ulaştıklarını yaşadıkları olumsuzluklara inat savaştıklarını söyledi.

Erdemirspor'u 3-0 yenen oyuncularını kutlayarak açıklamasına başlayan Başoğlu, "Spor sevenlerden tek isteğimiz bu yapılanmaya sahip çıkmaları. Alaplı Belediyespor'un önü 3-4 yıl açık. Dışarıdan taşınan değirme su ile değirmen dönmez. Kendi öz kaynaklarını kullanan bir kulüp olacağız. Bu yola baş koyduk. Başımız Alaplı gençliği için feda olsun.

Alaplı Belediyespor Teknik Direktörü Gökmen Başoğlu, Alaplı Belediyespor olarak ilk yarıda hedefledikleri noktaya ulaştıklarını söyledi. Ligde sıkıntılı süreçler geçiren zaman zaman aldığı farklı mağlubiyetlerle dikkati çeken Alaplı Belediyespor'da Teknik Direktör Gökmen Başoğlu ilk yarının değerlendirmesini yaparken Alaplı Belediyespor'un bundan sonraki süreci ile ilgili de düşüncelerini aktardı.

OLUMSUZLUKLARA
KARŞI SAVAŞTIK
Alaplı Belediyespor Yönetiminin kulübü için müthiş çalışmaları bulunduğunu belirten Başoğlu taşıma suyla değil kendi öz kaynakları ile Alaplı Belediyespor'u bir noktaya getirme hedeflerininin bulunduğuna da vurgu yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.  "İlk yarı rakiplerimizden aldığımız galibiyetlerin üzerine ligin güçlü rakiplerinden Erdemirspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenen oyuncularımızı tekrar tebrik ederim. İlk yarı hedeflediğimiz puana ulaştık. Lige iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik, genç oyuncularla başladık. Kadro zaafımız vardı, öncelikle defans hattında büyük sıkıntılar yaşadık, istediğimiz sistemde oynayamadık. Oyuncu yapımıza göre oynadık, kadro eksiğimizi oyuncuların mevkileri dışında oynatarak çözdük. Stoperlerimiz yoktu, sağ beki stoper oynattık, sol beklerimiz yoktu santrforu sol bek oynattık ama inatla olumsuzluklara karşı savaştık. Ne olursa olsun Alaplı Belediye Spor'un düşmemesi gerekiyordu. Biz tarihi bir misyon üstlendik, yönetim yokken onur mücadelesi verdik. 16-17 yaşındaki çocuklarla lige katıldık. Bu genç oyuncularımıza Alaplı halkı çok şey borçlu. Biz hesap yapmadık, fark yeriz, kariyerimiz zedelenir diye düşünmedik.

500 GENÇ SPOR YAPIYOR
Tek düşüncemiz vardı Alaplı Belediye Spor'un yaşaması, Süper Amatörde var olması. Yeni yönetimimiz geldi onlar tüm iyi niyetiyle çalışıyorlar. Eksikleri gidermek için Sn.Belediye Başkanımız Alaplı Belediye Spor için büyük kazanç, Alaplı Spor için kazanç. Ben bunları gönülden söylüyorum. 200 tane lisanslı sporcumuz var. Futbol dışında karate, güreş, voleybol, basketbol branşlarıyla da ilgilenen ve onların spor faaliyetlerini destek olan Sn.Çimenoğlu 500'e yakın gencin spor yapmasını olanak sağlıyor.
Sayın başkanımdan tek isteyim tesisleşme, idman sahamız idman sahamızda kulüp binamız, hoca odaları, futbolcuların dinlenebileceği yer istiyoruz. Çok iyi bir teknik kadromuz var ben değil biz diyen oyuncularımız var. Alt yapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Servet Uslu hocamızla beraber uyum içerisinde çalışıyoruz. Hem A takım bünyesinde hem de alt yapı bünyesinde sahamız olursa orada miniklere idman yaptırabilir onları 10 yaşında kulübe kazandırırsak Erdemir Spor ve Ereğli Belediye Sporu geçip Ereğli'de hatta Zonguldak'ta en iyi alt yapı oluruz. Kendime ve Servet Hocama bu konuda sonsuz güvenim var. Alaplı Belediye Spor'un süper amatör kadrosunda 10 tane alt yapı oyuncusu var. Çoğu 11 de oynuyor. Seneye bu sayı daha çok olacak.

ALAPLISPOR'UN ÖNÜ AÇIK
Alaplı Spor sevenlerden tek isteğimiz bu yapılanmaya sahip çıkmaları. Alaplı Belediye Spor'un önü 3-4 yıl açık. Dışarıdan taşınan değirme su ile değirmen dönmez. Kendi öz kaynaklarını kullanan bir kulüp olacağız. Bu yola baş koyduk. Başımız Alaplı gençliği için feda olsun. Alaplı Belediye spor yönetimi kulübün geleceği ile ilgili müthiş çalışmaları var. Tesisleşmek, kurumsallaşmak ve gelirleri artırmak. Bunlar olursa Alaplı Sporu kimse tutamaz.
Önümüzdeki yıllar Alaplı Belediye Spora gelmeyen futbolcular gelmek isteyecek, antrenörlük yapmaktan kaçınanlar Alaplı Belediye Sporu tercih edecekler. Benim ve sporcularımın gelecek ile ilgili bir kaygısı yok tek hedefimiz Alaplı Belediye Spor futbol takımını her branşıyla üstte çıkarmaktır. Alaplı'dan kaliteli yıldız adayları çıkarmaktır. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza güvenen destek veren sn. belediye başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyor desteklerinin devamını diliyorum" dedi.