Deplasmanlı Süper Amatör Kümede mücadele edecek olan Alaplı Belediyespor'un 2010-2011 sezonunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

* Alaplı Belediyespor'un borçları nedeniyle yeni bir yönetim oluşturulamadığı öğrenilirken taraftarlar ilçe olan Alaplı'nın takımlarına Kdz. Ereğli'-nin ev sahipliği yaptığı gerçeğini anımsatarak, "Mikrofonu alan mangalda kül bırakmıyor ama Alaplı takımlarının yaşadığı sıkıntıları futbolun yaşadığı problemleri kimse dile getirmiyor" sözleri ile tepki gösterdiler.

* Geçtiğimiz yıl ki kadrosunda yeralan isimlerin büyük çoğunluğunu başka takımlara kaptıran Alaplı Belediyespor'da tecrübeli teknik direktör Cengiz Doğan'ın da yeni sezonda görev almayacağı öğrenildi.

Son 2-3 sezonda Alaplı'da ciddi bir hareketlilik getiren Alaplı Belediyespor'un 2010-2011 sezonu öncesi yaşadığı sıkıntılar had safhaya ulaştı. Geçtiğimiz yıl kadroda bulunan pek çok oyuncu başka kulüpler ile anlaşırken Alaplı Belediyespor'un bu sezon süper amatör kümede mücadele edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

TAKIM DAĞILDI
Takımın başarılı olduğu dönemlerde yaptığı borçların şuan kulübün önünü tıkadığı iddia edilirken geçtiğimiz yıl kadroda bulunan Hüseyin ve Emrah'ı Erdemirspor'a, Kadir Ereğli Belediyespor'a, Sercan Dilaverspor'a Tayfun ve Salim Kozlu Belediyespor'a, Ahmet TEAŞ Işıkspor'a, Tarık'ı da Akyazıspor'a imza atarken tecrübeli teknik patron Cengiz Doğan'ın da bu sezon görev almayacağı konuşuluyor.

HEM KRİZ HEM BORÇLAR VURDU
Alaplı Belediyespor'un yaşadığı bu süreç aslında geçtiğimiz kongrelerde bazı yöneticilerin de dile getirdiği gerçeklerin biraz da görülmezden gelinmesinden kaynaklanıyor. Alaplı Belediyespor son dönemlerde yakaladığı çıkış ile yakaladığı heyecan kulübün düze çıkmasında iyi değerlendirilemedi görüşünü savunan spor severler bu süreçte kulübün borçlarının ödenmesi gerekirken ciddi rakamlarla bazı oyuncuların takıma transfer edildiğine dikkati çekiyor.

ALAPLI HEYECANLI
Futbol konusunda yıllardır ikinci plana atılan koskoca ilçe olmasına rağmen diğer takımlara Kdz.Ereğli'de ev sahipliği yapan Alaplı'daki spor kulüpleri bazı yöneticilerinin özverili çalışmaları ile ayakta tutulmaya çalışılıyor. Stadı yıllardır bitiremeyerek kendi spor kulüplerinin elini kolunu bağlayan yöneticiler fitili de ateşlerken son dönemlerde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun stadın eksikliklerinin giderilmesi konusunda gösterdiği özverili çalışma alkış topladı.

BU SEZON NE OLACAK?
Alaplı'da spor kamuoyunun merakla beklediği soru ise Alaplı Belediyespor'un bu sezon ligde mücadele edip etmeyeceği. İlçe konumundaki Alaplı'nın futbol konusunda yaşadığı sıkıntıların önüne geçebilmek için başta Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'ün harekete geçmesi ve ilçenin önde gelenlerini bir arada toplayıp sorunu çözmesi isteniyor.

TARAFTAR ENDİŞELİ
Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan bazı spor severlerde takımın akibeti konusunda endişeli olduklarını belirterek, "İstiyoruz ki koskocaman bir ilçenin takımına ilçenin önde gelenleri sahip çıksın. Geçmişte bu kulübe hizmetleri olanlar oldu ama borç takanlarda oldu.
Geleceği düşünmeden sezonu düşünmenin ne kadar hata olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. İlçenin takımları Kdz.Ereğli'de takım ağırlıyor bu da çok garip bir olaydır. Belde değiliz koskocaman ilçeyiz, iş konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayanlar neden bu eksiklikleri görmezler" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.