Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de mücadele eden Zonguldakspor, Alaplı Belediyespor'u 3-2 yenmesine rağmen, ikinci yarıda oynanan oyun, yönetimi ve teknik heyeti endişelendirdi.
Zonguldakspor Teknik Direktörü Cahit Terzi, 3-0 önde oldukları maçın son dakikalarına doğru defans hatalarından dolayı kalelerinde iki gol gördüklerini söyledi. Bu maçtan üzerine düşen dersi çıkarttıklarını belirten Terzi, şunları söyledi;
"Oyuna hakim olan, hücumu 1düşünen, gol pozisyonuna giren bizdik. 3-0'dan sonra yine Erol, Selçuk, Hasan'la net goller kaçırdık. 7-0 olacak maç, son 10 dakikada defansımızın yaptığı hatalar ile sıkıntıya girdi. Rahat pozisyonlarda defansın topu kornere çıkartması sonucu ölü toplardan iki gol yedik. Futbolun içinde bunlar var. Defansta bu hataları yapan arkadaşlarla konuşacağız. Bunları görmek iyi oldu. Hatalarımızdan ders çıkartarak telafi etme yoluna gideceğiz. En azından üç puanı aldığımız için sevinçliyiz. Ama bu buruk bir sevinç… 3-0'ı 7-0'da yapabilirdik. Maçı analiz edip oyun disiplininden kopan arkadaşlarla bunları gözden geçireceğiz. Genel olarak baktığınız zaman oyundan memnunum. Rakibimiz Alaplı Belediyespor da iyi takım. Kadroları çok iyi... Çok takımın canını yakacaklarını ve bu yarışın içinde olacaklarını gösterdiler. Ama biz bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Rıfat, Hakan, Tolga gibi oyuncularımız takıma girdiği zaman daha iyi olacağız. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın zemini çok kötü... Önümüz kış. Kış aylarında daha kötü olacağını bekliyoruz. Kötü saha hali ile oyunu bozuyor.
Ligin ilk iki haftası geride kaldı. Önümüzde daha çok maç var. Derenin altından çok sular geçecek. Üç takım şu anda ikide iki yaptı. Ama ilk iki maçını kaybetmesine rağmen Ereğli'nin tekrar bu lige ortak olacağına inanıyorum. Alaplı, Erdemir, Devrek gibi takımlar da bu ligi zorlar. 6-7 takım bu işi kovalar. Sezon sonunda amacımız ligi lider bitirmek. Bunun için de mücadele ediyoruz."