Kritik haftalara girilirken ilk 5 iddiasını sürdüren Alaplı Belediyespor'un içerisinde bulunan ekonomik sıkıntıların çözümü için gerek Kaymakam gerekse Belediye Başkanının da daha aktif olmasını isteyen spor severler, "Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirse yakalanan bu şansı avantaj olarak kullanabiliriz" dediler.

Süper Amatör Kümede son dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve spor kamuoyunun ne olacağın merakla beklediği Alaplı Belediyespor hafta sonu oynayacağı Erdemirspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Kritik haftalar girildiğinde ilk 5 iddiasını hala sürdüren Alaplı Belediyespor'da, spor kamuoyu artık isyan bayrağını çekti.
TARAFTAR TEPKİLİ
Alaplı Belediyespor'un yaşadığı sıkıntıların çözümü için Alaplı Belediyespor Yöneticilerinin biran önce Alaplı'nın önde gelen isimleri ile bir araya gelmesini ve yaşanan sıkıntının çözümü için ortak hareket etmesini istiyor. Alaplı gibi bir ilçenin kendi spor takımına sahip çıkmasını isteyen taraftarlar şu sözlerle tepkilerini dile getiriyor:
TAKIM ÇÖKÜYOR
Alaplı Belediyespor'un geldiği konum ortada. İlçemizin takımı süper amatör kümede iddialı ekiplerle kafa kafaya mücadele ediyor. Ancak yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle takımımız moral ve motivasyon anlamında oldukça zayıf kaldı. Ereğli Belediyespor ile Beyçayırı Stadında oynanan maçta bile 1 dakika yönetime tepki amacıyla topa dokunulmadı. Bu gerek yerel gerekse yaygın basında yeraldı Alaplı için de hiç iyi bir imaj olmadı. Yüzdük yüzdük sonuna geldik derken dalgalar Alaplı Belediyespor'u yıpratıyor, bitiriyor.
KAYMAKAM GÖREVE
Alaplı Belediyespor Yönetiminin derhal daha aktif olarak ilçenin önde gelenleri ile bir araya gelmeli ve sorunun çözümünü masaya yatırmalı. Alaplı'nın sadece hizmet anlamında değil spor anlamında da gerek devletin temsilcisi Kaymakam gerekse halkın seçtiği belediye başkanının desteğine ihtiyaç vardır. Başka ilçelerde devletin temsilcileri kendi yörelerinin takımlarının sıkıntılarının çözümü için bile ortak hareket edebiliyor.
Çok kritik haftalar girildiğinde Alaplı Belediyespor'un yakalamış olduğu bir şans var bu şansı neden değerlendirmeyelim. Alaplı Belediyespor'a sahip çıkılsa belki takım önümüzdeki sezon deplasmanlı bölgesel ligde mücadele edecek.
SAHİP ÇIKILSIN
Deplasmanlı bölgesel lig demek Alaplı'ya yeni bir vizyon kazandırmak demektir. Bu çok iyi düşünülmeli ve Alaplı'ya getirisi hesaplanmalıdır. Taraftarlar olarak yaşanan bu olumsuzluklardan ötürü insanların futbola olan bakış açısı bile geriliyor.
Herkes üzerine düşen görevi yerine getirse ve doyduğu yerdeki takımına sahip çıksa Alaplı Belediyespor güzel noktalara gelir inancındayız.