Türkiye Voleybol Federasyonu Erkekler Deplasmanlı Bölgesel Voleybol Ligi 1. Grubu'nda mücadele eden Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, son maçında Kocaeli Gençlikspor'u 3-0 mağlup ederek, ilk üçteki yerini korudu ve Türkiye Şampiyonası Play Off maçlarına katılmaya hak kazandı. Alaplı Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nda oynanan maçta, Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, set başlarında geriye düşmesine rağmen, her üç sette de fazla zorlanmayarak, maçı 3-0 kazandı.
 Alaplı Belediyespor, kendi sahasında oynamanın avantajıyla ilk seti 25-15, ikinci seti 25-20, üçüncü seti de 25-12 kazanıp, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak, Düzce Belediyespor ve Sakarya Adaspor'un ardından sıralamadaki yerini korudu ve grubunu 18 puanla 3. sırada tamamladı.
Alaplı Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, grubunu ilk üç sırada tamamladığı için, Türkiye Şampiyonası Play Off maçlarına katılmaya hak kazandı. Karşılaşmayı, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun yanı sıra, Alaplı Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Eren, belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi.