Beşiktaş Kulübü'nün eski asbaşkanlarından, yağlı güreşin duayen ismi Av.Levent Erdoğan, Alaplı'yı ziyaret etti; güreş sahasını inceledi, Alaplı Belediyespor güreşçilerine forma hediye etti.

Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski asbaşkanlarından, yağlı güreşin Türkiye'deki en önemli destekçileri arasın da yer alan Av. Levent Erdoğan, Alaplı'da yağlı güreş ve diğer spor dallarının gelişmesi için maddi ve manevi olarak elinden gelen bütün desteği vereceğini bildirdi. Levent Erdoğan Yağlı Güreş Kulübü'nün Kurucusu ve Başkanı Av. Levent Erdoğan, beraberinde Kırkpınar'ın altın kemer sahibi efsanevi başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, yine Kırkpınar'ın bir diğer efsane olmuş başpehlivanı Kadir Birlik, Alaplılı baş-pehlivanlar Eyüp ve Ziya Ünlü ile birlikte Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu makamında ziyaret etti; güreş sahasında incelemelerde bulunup, Alaplı Belediye Spor Kulübü  güreşçilerinin Kapalı Spor Salonu'ndaki antren manını izleyerek, onlarla bir süre sohbet etti.  Belediye Baş-kanlığı'nı ziyaretinde, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Çimenoğlu'na, Beşiktaş'ın siyah beyaz renklerini taşıyan; kravat, eldiven, bere, flama, çorap ve rozetten oluşan ürün setini hediye eden Av. Levent Erdoğan'a; Belediye Başkanı Çimenoğlu da, yağlı güreş ve Türk sporuna katkıları ve ilçeyi ziyaretinin anısına plaket takdim etti. Ahmet Taşçı'ya da, yağlı güreş sporuna katkıları ve ilçeyi ziyaretinin anısına plaketini, Güreş Ağası Aydın Semerci takdim etti.
ALAPLI, KIRKPINAR'DAN SONRA
EN BÜYÜK GÜREŞ SAHASINA KAVUŞUYOR"
Levent Erdoğan, Başkan Çimenoğlu ve beraberindeki heyet le birlikte, güreşlerin yapıldığı Alaplı Kapalı Spor Salonu'ndaki sahada da incelemelerde bulundu. Alanı çok beğenen Erdoğan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'ndan da, sahadaki düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler aldı. Belediye Başkanı Çimenoğlu, bayram törenleri ve yağlı güreşler için kullanılacak sahayı, bu amacın gerçekleştirileceği şekilde yapılandırdıklarını belirterek, "Burayı, dört dörtlük bir kompleks yapmak istiyoruz. Güreşleri ve milli bayramların kutlama törenlerini de burada yapacağız. Tribün için 1 metre yüksekliğinde, 80 metre uzunluğunda platform yaptık. Burada ayrıca; sporcular için soyunma odaları, misafirler için dinlenme salonları olacak." Dedi.

ALAPLI'DA SPORA "TAM DESTEK" SÖZ܅
Levent Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte, Kapalı Spor Salonu'nda antrenman yapan Alaplı Belediye Spor Kulübü güreşçilerinin çalışmalarını da izledi. Güreşçilere, forma hediye eden Erdoğan, eşofman takımlarının da hazırlandığını ve kısa bir süre içinde gönderileceğini ifade etti. Burada bir açıklama yapan Yağlı Güreş Kulübü Başkanı ve Beşiktaş eski Asbaşkanı Levent Erdoğan, " Belediye Başkanımızın  diğer spor dallarında olduğu gibi yağlı güreşe de ehemmiyet vermiş olması, Alaplı'da sporun önemli bir gelişme gösterdiğinin göstergesidir.  Bundan sonra, inşallah hep birlikte, burada, Başkanımın emrinde, el ele, kol kola, maddi, manevi bütün gücümüzü koyarak, başta yağlı güreş olmak üzere, diğer spor dallarına hizmette bulunacağız." dedi.

“ERDOĞAN, ARTIK FAHRİ HEMŞERİMİZ"
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'da yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Beşiktaş Kulübü'nün Asbaşkanlığını yaptığını hatırlatarak, "Sayın Levent Erdoğan, Beşiktaş kulübün de önemli bir yere sahip; aynı zamanda,  yağlı güreş camiasının duayenlerinden, babalarından. Kendi yağlı güreş kulübünde güreşçi yetiştiren; bu güreşin, ata sporumuzun daha da gelişmesi için çalışan Sayın Erdoğan'ı gururla izliyo-ruz. Kendisinin Alaplı'ya gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu ziyaret; ilçemiz için de gurur vericidir. Kendisini artık 'Fahri Hem şerimiz' olarak kabul ediyoruz. Her zaman bekliyoruz.  Bundan sonraki güreşlerimize teşrif edecekler, şereflendirecekler, biliyoruz. Bir daha ki güreşlerimizde ve çeşitli spor