Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig takımlarından Çaycumaspor Yönetim Kurulu, Başkan Mithat Gülşen, Asbaşkan Hüsnü Sami Alpan, Başkan Yardımcıları AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk başkanlığında toplandı.
2009-2010 sezonu gelir ve giderlerin okunduğu toplantıda gelir toplamının; 177 bin 231,86 TL, giderlerin ise 177 bin 60,87 TL, kasa mevcudunun da 170,99 TL olduğu açıklandı. Gelirlerin bağış toplama usulüyle yapıldığını ifade eden Asbaşkan Hüsnü Sami Alpan, "Çaycumaspor'a kalıcı gelir sağlamak adına projeler ürettik. Çaycuma Belediyesi imkansızlıklarını ifade ederek bu projelerimize destek veremedi. Bu projelere Belediyemiz destek olsaydı, şu an Çaycumaspor'un kalıcı gelirleri olurdu. İstediğimiz transferleri rahat yapardık. Ligde iddialı olurduk. Yöneticilerimiz de zevkle görevlerini yapardı. Bağış toplama sistemi, taşıma suyla değirmen döndürmeye benziyor. Bu durum beni hayliyle yıprattı. Bu nedenle önümüzdeki sezon görev almak istemiyorum. Yeni seçilecek arkadaşımıza da başarılar diliyor, Çaycumaspor'a emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Mithat Gülşen ise, spor kurumlarının giderlerinin belediyeye yük olduğunu ifade ederek, "Biz de Çaycumaspor'un tüm masraflarını karşılamak isterdik. Ancak belediyemizin bu gücü yok. Belediyemizin yapması gereken asli işleri vardır. Çaycumaspor'a da bütçemiz dahilinde katkı verebiliyoruz. Asbaşkan Alpan, özveriyle bu görevi yerine getirdi. Kendisini kutluyorum" dedi.
İstifasını açıklayan Asbaşkan Alpan'ın yerine yeni aday çıkmayınca, Çaycumaspor Yönetim Kurulu, yeni yönetimin seçilmesi için olağanüstü kongre kararı aldı. Bu kararla var olan Yönetim Kurulu da görevlerini bırakacağını açıklamış oldu. Kongrenin en erken süreçte Nisan ayında gerçekleşeceği, yasal prosedür incelenip kongre tarihi kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
Asbaşkan Alpan'ın, Yönetim Kurulu üyeleriyle tek tek vedalaşması buruk anlar yaşattı.