YOLUNDA GİTMEYEN BİRŞEYLER VAR

Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig`e geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da büyük hedeflerle başlayan; ancak, ilk hafta maçından bu yana beklenen ve arzu edilen futboldan çok uzak görünen Kdz. Ereğli Belediyespor, Volkan Yayın ile başlayan yeni dönemdeki ikinci maçından da üç puanla ayrıldı. Buna rağmen takım içinde doğru gitmeyen ya da zincirin bazı halkalarında kopukluk olduğu alenen belli olan hususlar var ve bunlar da Ayiçi maçında bir kez daha ortaya çıktı.
İlk dikkat çeken konuların başında, takımı oluşturan futbolcuların, birer birer ele alındıklarında gayet iyi isimler olmalarına rağmen, aradan geçen haftalar içinde hala iyi bir ekip oluşturamadıkları gerçeği. Özellikle takımın defans ve forvet arasındaki bağlantılarında yaşanan sorunlar, Kdz. Ereğli Belediyespor`un, Ayiçi gibi, ligin averaj takımı olarak görülebilecek bir takımına karşı bile gol pozisyonu yaratmakta sıkıntı yaşamasına sebep oldu. Örneğin, takımın kanatlarında bulunan gerek Adem gerekse de Fatih`in çizgiden sıfıra inip yaptıkları her ortanın tehlike yarattığını görmelerine rağmen, kanat varyasyonlarını sık kullanmayan, oyunu rakip defansın göbeği önüne yığan ve zaman zaman da şişirme toplarla ya da çoğunlukla Çetin`in ara paslarıyla hücum etmeye kalkan Belediyespor, bir nevi, kendi kendini zora soktu. Buna rağmen de atılan her iki gol, kenarlardan yapılan ortalardan geldi.
Aynı sıkıntı, yani defans ve forvet hatları arasındaki kopukluk, maçın her bölümünde eflatun-beyazlıların kalesinde gol tehlikeleri yaşamasının da en temel etmeni. Dikkat edilecek olursa, Ayiçi maçında hariç takım her maçta kalesinde gol gördü ve bunun en temel nedeni de bloklar arasındaki kopukluk. Diğer yandan, takım savunmasının kanatlarında yer alan Adem ve Fatih hücumda etkili olmalarına rağmen, zaman zaman geri dönmekte sorun yaşıyorlar ve hal böyle olunca da defansın göbeğinde oynayan gerek Hakan gerekse de Cihat en zayıf rakipler karşısında bile sıkıntılı anlar yaşayabiliyorlar.
İkinci konu, takımdaki duran top ve uzaktan, kale sahasına gönderilen toplarda takımın konsantrasyon eksikliği yaşaması. Belediyespor hemen hemen her maçta defansın arkasına atılan uzun toplarda sıkıntılar yaşıyor ve adam paylaşımında sorunlar göze çarpıyor.
Hele ki son Ayiçi maçında, ikinci yarının başlama düdüğünden 54. dakikaya kadar rakibinin baskısına boyun eğmek zorunda kalması, Kdz. Ereğli Belediyespor gibi hedefleri olan ve şampiyonluk mücadelesi veren bir ekibe hiç yakışmadı.
Ayiçi maçında, son haftaların eleştirilen futbolcularının başında gelen Çetin iyi bir mücadele ortaya koydu. Atılan her iki golde olduğu gibi birçok pozisyonun yaratılmasında da imzası var. Ancak Çetin`in yanında oyunu kurup yönlendirecek bir başka isim göze çarpmıyor. Ersan ve Tolga mücadele olarak iyi şeyler verseler de gollük pozisyonların yaratılmasında fazla bir etkinlik gösteremiyorlar.
Forvet hattının en ucunda bulunan Ahmet ise, şu ana kadar oynanan hiçbir maçta göze batan ve "golcü böyle olur" dedirtebilecek bir performans sergileyemedi. Ayiçi maçında onun yerine oyuna giren İsmail, belki mutlak bir golü kaçırdı ama Ahmet`e nazaran daha etkili ve rakip defansı zora sokacak bir mücadele ortaya koydu. Ayrıca Ahmet`e göre hem daha hızlı hem de topu ayağında daha iyi tutabilen bir görüntü sergiledi.
Ayiçi takımı ligin en çok gol yiyen takımlarından biri. Kilimli`nin 11 gol attığı böyle bir takımı 2-0 gibi bir skor ve kısır bir futbolla yenmek kimseyi tatmin etmedi elbette. Bu maç sırasında da tribünlerde homurdanmalar duyuldu. Birçok sporsever maç bitmeden stadı terk etti. Aslında bu durum, yani Ereğli futbolseverinin takımına bu denli soğuk bakması ve sürekli eleştirecek unsurlar bulup oyuncularının moralini bozacak söylemlerde bulunmaları da hoş bir durum değil. Öyle veya böyle; eğer bu takımla yola çıkılmışsa, Kdz. Ereğli Belediyespor`a iyi gününde olduğu gibi kötü gününde de destek verilmeli.
Son iki haftada oynanan ve elde edilen galibiyetlere rağmen ortaya konan oyun şunu gösterdi ki; takımın elde ettiği başarısızlıkta baş faktör Faruk Varlık değil. Volkan Yayın`ın en büyük şansı göreve geldiğinde ilk iki maçını kendi sahasında oynamak oldu. Hem de nispeten zayıf takımlarla. Takım içinde beklenen hırslı ve arzulu futbol yok. Bizleri gelecek için endişelendiren de bu. Ayiçi takımı bile, gücü nispetinde gerçekten iyi bir mücadele koydu ortaya. Yardımcı hakem Mete Bulman, uzaktan çekilen bir şutta top direkt olarak ağlara gitse de, aktif alandaki oyuncuyu görüp doğru bir kararla ofsayt bayrağını kaldırmasa Ayiçi golü de bulmuştu. Üzüntü veren, Ayiçi`nin bile ortaya koyduğu mücadele azmini Belediyespor`da görememiş olmamız.
Bu da düzelir diye ümit etmekten başka da elimizden gelen bir şey yok.
Başta Sayın Yayın olmak üzere ekibimize bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum.