Zonguldak'lı Milli Gülleci Emel Dereli, Yıldızlardan  sonra Gençlerde de rekor kırarak altın madalya kazandı. Emel 18.04’lük derecesiyle, bu yıl kırdığı 17.67’lik gençler Türkiye rekorunu yenilerken, 1999’dan bu yana 17.76 ile Svetla Sınırtaş’a ait olan büyükler rekorunu da tarihe gömdü. 
Avrupa Gençler Şampiyonası’nda  Türk Milli Takımının formasını giyen Zonguldaklı Milli Gülleci Emel Dereli, bir kez daha altın madalyaya kazandı. Geçtiğimiz hafta Donetsk’te Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda ilk sırayı alan Emel Dereli, Rieti’de 4 kilogramlık gülleyle gençler ve büyükler Türkiye rekorunu da  kırarak yeniden  zirveye çıktı. 
Emel, beş geçerli atışından dördünün altın madalya için yeterli olduğu yarışı 18.04 ile tamamlarken, kendisinden iki yaş büyük olan Britanyalı Sophie Mckinna’nın bir metre önünde şampiyonluğa ulaştı. Emel 18.04’lük derecesiyle, bu yıl kırdığı 17.67’lik gençler Türkiye rekorunu yenilerken, 1999’dan bu yana 17.76 ile Svetla Sınırtaş’a ait olan büyükler rekorunu da tarihe gömdü.