Zonguldaklı Milli atlet Emel Dereli, Balkan Şampiyonası'na damga vurdu. Bu sezon yakaladığı istikrarla Temmuz ayında Barcelona'da yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası'nda çok şey beklenen Emel Dereli, katıldığı Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsünse çıktı.
23-24 Haziran 2012 tarihleri arasında Eskişehir'de Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nin, ev sahipliğinde düzenlenen 43'üncü Balkan Şampiyonası'na Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Moldova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'dan yaklaşık 400 sporcu katıldı.
Ay-yıldızlı forma altında şampiyonada boy gösteren Emel Dereli, gülle atmada 15.78'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.
Milli atlet en yakın rakibine 1 metre 72 cm fark atmanın yanı sırsa şampiyonada Milli takımımıza 11 puan kazandırarak, milli takımının takım halinde 192,5 puanla şampiyon olmasına önemli katkı sağladı. Türkiye, erkeklerde 9 altın, 7 Gümüş, 4 de bronz madalya kazandı. Bayanlarda ise 13 altın, 2 Gümüş, 3 bronz madalya elde etti.