Türkiye Boks Federasyonu’nun 17-20 Mart 2011 tarihleri arasında Ankara’da düzenlediği “Çanakkale Şehitlerini Anma Boks Turnuvası”nda genç bayanlar-erkekler, alt-üst minik ve yıldız bayanlar-erkekler kategorilerinde 14 sporcuyla katılan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı, rakiplerini ringlerde nakavt ederek, takım halinde şampiyon oldu. Trabzon, Fenerbahçe, İstanbul İl Karması, Ankara Büyükşehir Belediyespor gibi önemli kulüplerin yer aldığı turnuvada, 8 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalyayla şampiyon olan Zonguldaklı boksörler önemli bir başarı elde etti.
Turnuvada; alt miniklerde (46 kg.) Muhammet Badar, üst miniklerde (46 kg.) Yasin Koç ve (40 kg.) Gökhan Karamusaoğlu, yıldızlarda (57 kg.) Barışcan Bozkurt ve  (+80 kg.) Kürşat Demirci, genç erkeklerde (75 kg.) Burak Tiryaki ve (69 kg.) Birol Aygün, genç kızlarda (75 kg.) İrem Civan ve (51 kg.) Dilara Aydurmuş birinci olarak altın madalya, gençlerde (48 kg.) Yasemin Gümüşkaya ve (54 kg.) Seçil Budak, üst miniklerde (44,5 kg.) Furkan Bekar ikinci olarak gümüş madalya, alt miniklerde (35,5 kg.) Berat Aydurmuş ise üçüncü olarak bronz madalya kazandı.
TİRYAKİ; “ZONGULDAK
BOKSUNU AYAĞA KALDIRDIK”
Geçen sezon Fenerbahçe’nin ardından üçüncü oldukları turnuvada, önemli kulüpleri geride bırakarak şampiyonluğu kazandıklarını belirten Boks Antrenörü İshak Tiryaki, “Turnuvada elde ettiğimiz derecelerden çok, yaptığımız hazırlığın meyvelerini toplamak önemliydi.
Ayaklar altındaki Zonguldak boksunu bugünlere getirdik. Göreve geldiğimiz 2 yıl içerisinde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına sporcular verdik. Katıldığımız her turnuvada, her şampiyonada çıtayı yükselttik. Maddi sıkıntılar çektik, ruhen ve bedenen de çok yorulduk” dedi.
Takımdan ayrılma sinyali de veren Tiryaki, “Bizden sonra Zonguldak boksunun başına gelecek olan kişiler, hazır bir takım bulacak. Bizim yerimizde gözü olan, inşallah bıraktığımız yerden daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum” dedi.
BAHAR; “İLLER SIRALAMASINDA İLK 5’E YÜKSELDİK”
Zonguldak Boks İl Temsilcisi Mustafa Erdal Bahar, başarıda kendilerine maddi ve manevi destek verenlere teşekkür ederek, “Disiplinli bir çalışmayla sporcularımız çok iyi düzeye geldi. Zonguldak boksu çok gerideydi. Göreve geldiğimiz günlerden itibaren yaptığımız başarılı çalışmalarla Zonguldak boksunu, Türkiye Boks Federasyonu’nun iller sıralamasında ilk 5’e yükselttik. Bu başarıda bize destek veren Demir Madencilik, DEKA Madencilik, Zirve Madencilik, Akkurt Madencilik, Bernis Sigorta, Gülüm Kuyumcusu’na teşekkür ediyorum. Hedefimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda milli takımımızı temsil edecek sporcular yetiştirmek” dedi.

BİR ÖDÜL DE BAHAR VE
TİRYAKİ’YE GELDİ
Turnuvada, Ankara Boks İl Temsilciliği tarafından, “En Başarılı Antrenörü” seçilen İshak Tiryaki ile “En Başarılı İl Temsilcisi” seçilen Mustafa Erdal Bahar’a da plaket verildi.