Karadeniz Ereğli Belediyespor Erkek Futbol Takımları Teknik Sorumlusu İsmail Yalçın, Düzce Belediyespor ile yapılan hazırlık maçını değerlendirdi.
Yalçın, hazırlık maçının verimli geçtiğini belirterek, “Oynadığımız ilk dört hazırlık maçına göre daha çok gol pozisyonu ürettiğimiz ve rakip kalede etkili olduğumuz bir doksan dakika geçirdik” dedi.
Yalçın değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:
“13 Ağustos’ta başladığımız yeni sezon öncesi çalışmaları kapsamında son hazırlık maçımızı Düzce Belediyespor ile yaptık. İyi bir karşılaşma olmasının yanı sıra ligin başlamasına sayılı günler kala mevcut durumumuzu göstermemiz açısından verimli bir hazırlık maçı olduğunu belirtmek isterim. Oynadığımız ilk dört hazırlık maçına göre daha çok gol pozisyonu ürettiğimiz ve rakip kalede etkili olduğumuz bir doksan dakika geçirdik. Ancak son vuruşlarda ya da kale önündeki son hamlelerde iyi değildik. Kalabalık bir kadro ile lige hazırlanan takımımızda, bu son hazırlık maçında da birçok futbolcumuzun durumlarını görme şansını elde ettik. İlk yarısında ideale yakın kadro yapısı ile mücadele ettiğimiz rakibimiz karşısında maçın daha başlarında baskımızı kurduk. 8.dakikada golü de bulduk; ancak Osman Yazgan’ın son vuruşunda hakem ofsayt tespit etti. Sadece ilk yarıda yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilmiş olsaydık ilk kırk beş dakikayı altı golle kapatmamız dahi mümkün olabilecekti. Bu maçta ön plana çıkan bir diğer unsur da diğer hazırlık karşılaşmalarımızda olduğu gibi defansımızın az hata ile oynaması ve rakibe fazla gol pozisyonu vermemesiydi. İlk yarı boyunca rakibimiz kalemize neredeyse hiç gelemedi. İkinci yarıda da sadece bir serbest atışta topları direkten döndü, ikinci bir serbest atışta da golü buldular. Sağlam defans anlayışını lig öncesinde oturtabilmemiz bizim için iyi bir avantaj oldu. Bu arada ifade etmem gereken bir diğer husus da maçın baştan sona çok sert geçmesiydi. Rakibimiz doksan dakika boyunca kendi oyununu sahaya yansıtmaktan öte oynatmamaya dayalı bir oyun anlayışı sergiledi. Böyle bir anlayış da lig öncesi takımımız için ayrı bir test oldu. 
Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig 5 Ekim’de başlıyor ve önümüzde sayılı günler kaldı. Bu bir haftayı da en iyi şekilde değerlendirerek lig için tam anlamıyla hazır hale gelmek istiyoruz. Amacımız lige iyi başlamak. Bu arada bizleri en iyi şekilde ağırlayan ve güzel bir misafirperverlik örneği sergileyen dost Düzce Belediyespor’un yöneticileri, teknik adamları ve futbolcu kardeşlerimize de şahsım ve futbolcularım adına teşekkür ediyor, kendilerine yeni sezonda başarılar diliyorum.”