Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ciddi noktalara ulaşırken transfer döneminin yaşandığı şu günlerde özellikle futbolcuların istediği astronomik rakamlar spora gönül verenleri çileden çıkarıyor.

 

İşsizliğin her geçen gün arttığı siftah yapamadan işyerlerinin kapandığı, bazı sektörde çalışanların aylardır maaş alamadığı bir dönemde Zonguldak bölgesinde pek çok kulüpte top oynayan futbolcuların transferlerde ciddi rakamlar talep etmesi kulüplerin belini büküyor.

 

ASKF Genel Başkanı Tahir Buyurucu gazeteniz Önder’e yaptığı değerlendirmesinde, “Belediye takımlarımızın oluşturduğu dev bütçeler var amatörde bu kadar paranın dönmesi doğru değil, adı üzerine amatör. Müessese takımları futbolculara iş verebilir ama büyük paralar vermesin” dedi.

 

Gerek dünyada gerekse ülkemizde yaşanan ekonomik krizin olumsuz tablosu derin bir yara açarken özellikle amatör takımlarda başlayan transfer döneminde konuşulan ücretler dudak uçuklatıyor. Kdz. Ereğli’de Erdemir’de işçilerin maaşlarının yüzde 35 gerilediği, tersaneler bölgesinde işçilerin aylardır maaş alamadığı, işsizliğin giderek arttığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına hergeçen gün talep eden insan sayısının yukarılara çıktığı süreçte futbolda da ciddi problemler yaşanmaya başlandı. Deplasmanlı Süper Amatör Kümede Ereğli temsilcileri Ereğli Belediyespor, Ereğli Devlet Hastanesispor, Karadenizspor ve Erdemirspor’un transferlerle ilgili henüz tam bir çalışma içerisine girmedikleri gözlenirken bu takımlarda bazı yöneticilerin ilk etapta yaptıkları görüşmelerde futbolcuların talep ettikleri ciddi rakamlar hayretler uyandırdı.

 

CİDDİ RAKAMLAR

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Buyurucu’ya kulüplerin yaşadığı bu sıkıntıyı sorduk. Belediye kulüplerinin oluşturduğu ciddi rakamlar müessese takımlarının da bu yolda ilerlemesi özellikle diğer takımların kapısına kilit vurma noktasına getirdiğine dikkati çekerek bu konuda önlem alınması için harekete geçebileceklerini belirtti.

 

BELEDİYE VE MÜESSESE TAKIMLARDAN AĞIR DARBE

Belediye ve müessese kulüplerinin transferlerde futbolculara hem para hem de iş vaadinde bulunması, amatör takım piyasasının ekonomik çıtasının yükselmesine neden olduğu doğal olarak bunun da diğer takımlara olumsuz yansıdığını vurgulayan Buyurucu, “Ekonomik sıkıntılar ortada, sporu seven destek vermeye çalışan işadamlarımız var. Bu işadamlarımız bakıyorlar ki gerek belediye gerek müessese takımlarının imkanlarını da kullanarak ciddi rakamlarla transfere girmiş. Doğal olarak bu işadamlarımız spora olan desteğini de çekiyor. Amatör takımlarımızda ciddi rakamlar konuşulmaya başlandı. Bu konuda bir çalışma içerisine girebilir gerek belediye gerek müessese takımlarımıza bu kadar ciddi rakamlar harcamamalarını iletiriz. Bir taraftan binlerce lira harcanırken diğer tarafta takımlarımız sahaya çıkmak için lisans parasını bulmakta zorlanıyor” dedi.

 

EREĞLİ’DE TRANSFERLER

Ereğli’de transferlerle ilgili olarak Ereğli Belediyespor’un önümüzdeki günlerde oluşturacağı yönetimdeki isimlerin iç transferde bazı oyuncular ile ilk görüşmeleri yaptıkları kendilerinden ne talep ettiklerini sorduğu, Karadenizspor’da ise geçtiğimiz sezonun kulüp başkanı İsmail Şentürk’ün kongrede yeniden başkan olarak oluşturulacak yeni ekiple devam edeceği bu yüzden de yönetimin tam oluşmasının ardından transfere hız verecekleri, Ereğli Devlet Hastanesispor’un da ilçe genelindeki futbolculardan bazıları ile görüştüğü, Erdemirspor’un da A gençlerden gelen takviyeler ile lige devam edeceği belirtiliyor.