Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren amatör futbol takımları başkanları toplandı. Ereğli'de; süper amatör, 1. ve 2. amatör kümede mücadele eden futbol takımları başkanları ve yöneticileri; 21.02.10 tarihinde, Ereğli Belediye Plaj restoranda, yemekte bir araya geldiler. Beş süper lig, sekiz 1.küme ve dört 2. küme de olmak üzere toplam 17 takımın mevcut olduğu Ereğli bölgesinde 14 kulüp başkan ve yöneticileri bu toplantıya katıldı.
Ereğli Belediye spor başkanı Özkan Özyağcı, Erdemirspor yöneticileri Ömer Günönü ve Feyzullah Gürses, Alaplıspor başkanı Ali Eren, Karadeniz spor başkanı İsmail Şentürk, Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi spor kulübü başkanı  Dr. Recep Erdoğan, Gülüç Belediye spor yöneticileri İrfan Çalı ve Kerim Sönmez, Kandilli Belediye spor başkanı Engin Akdoğan, Gümeli Belediye spor başkanı Nezahat Sarcan, Akın spor Başkanı Reşat Pala, Eleşler spor başkanı Gökhan Erdun,  Güneşli spor başkanı Rıfkı Gültekin, Balıspor başkanı Hasan Yılmaz,  Bayat spor başkanı Ercan Açıkgöz, Ormanlı  Cumaspor  başkanı Fikri Çelik'in  katıldığı toplantıda bütün başkanlar fikirlerini söylediler.
Ereğli'de ilk defa böyle bir toplantı olduğu belirtildi. "Ereğli'de ve Alaplı'da futbol için neler yapılabilir" konuşuldu.
Bütün kulüp başkanları; ekonomik sıkıntı çektiklerini, amatör sporun, tamamen amatör ruh ile yapılması gerektiğini, altyapıya önem verilmesi, görüşleri bütün amatör takımlar arasında ortak görüş olarak belirtildi. Takımlar arasındaki futbolcu transferleri ile her yıl federasyona 80-100 bin TL kaynak aktarıldığı, bunun da Ereğli'de futbola katkısı olmadığı görüşleri benimsendi.
Ereğli'de bir tane profesyonel ligler de oynayacak futbol takımının olması gerektiği, diğer takımların bu profesyonel takımın alt yapısı gibi çalışıp o takıma oyuncu yetiştirmesi, bu profesyonel takımın da diğer amatör takımlara malzeme desteği vermesi, oyuncuların da bu takımda oynamak için bir hedeflerinin olması yönünde görüşler dile getirildi. Bu toplantıların devamlılığının olmasının önemi vurgulandı.