Malatya’da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Toplantısında önemli kararların çıkması bekleniyor. Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig kurulmasının yanı sıra 2 olan 30 yaş üstü futbolcu kontenjanı konusu tekrar gözden geçirilecek. Alınacak kararlar Zonguldak spor kamuoyunda da merakla bekleniyor.

 

TFF Amatör Kurul Toplantısı, 16-18 Temmuz tarihleri arasında tüm Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları Başkanlarının katılımıyla Malatya’da yapılacak. Toplantıda, 2009-10 futbol sezonu öncesi Deplasmanlı Amatör Bölgesel Lig kurulması kararının yanı sıra 2 olan 30 yaş üstü futbolcu kontenjanı konusu tekrar gözden geçirilecek. Kurul’un geçtiğimiz sezon amatör kulüplerin pek memnun karşılamadığı kontenjan sayısını artırması bekleniyor. İstanbul Futbol İl Temsilcisi Yemen Eksioğlu, Amatör Kurul Toplantısı’nda kontenjan sayısı üzerinde duracaklarını, kulüplerin menfaati için bu sayının 4’e çıkarılmasının mümkün olacağını söyledi.

Bu karar alındığı takdirde, geçtiğimiz sezon 30 yaş üstü en fazla 2 futbolcu oynatabilen amatör kulüpler, 2009-10 sezonunda kadrolarında en fazla 4 oyuncu bulundurabilecekler.