Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig’in 2013-14 Sezonu hazırlıklarına başlayan Ereğli Belediyespor 13 Ağustos’ta başlayan Erkek Futbol A Takımı, 15 Ağustos Perşembe günü çalışmalarına Beyçayırı Sahası’nda yaptığı tek antrenmanla devam etti.
Saat 17.00’de başlayan ve Teknik Direktörü İsmail Yalçın nezaretinde gerçekleştirilen antrenman krosla başladı. Bir saat süren antrenmanda futbolcular kondisyon ağırlıklı çalıştı. 
Dayanıklılık artırmaya yönelik çalışmaların yanı sıra futbolcular iki grup halinde dar alanda pas çalışması da yaptılar. 
23 futbolcu ile sezon hazırlıklarına başlayan Ereğli Belediyespor’da sakat futbolcu bulunmadığı belirtildi. 
Konu ile ilgili bilgi veren Ereğli Belediyespor yönetimi şunları kaydetti:
“İç transferde on altı oyuncumuzla sözleşme yenileyip takımımızı üç yeni transferle güçlendirdikten sonra özellikle forvet hattına takviye yapmak için transfer girişimlerine yöneldik. 
Saltukovaspor’dan renklerimize kattığımız kaleci Kader ile Erdemirspor’dan transfer ettiğimiz Osman Karadeniz ve Onur Özer’den sonra golcü arayışlarına hız verdik. Bu bağlamda da ilçemiz kulüplerinden Ereğli Karadenizspor’da oynayan Osman Yazgan ile görüşmelerimiz devam ediyor. Osman Yazgan’ın dışında da yine özellikle forvet hattında forma giyen birkaç oyuncu ilgili girişimlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye Genç Kadınlar Ligi ve Yıldız Kadınlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen ve ilk sekiz takım arasına kalan genç ve yıldız takımlarımız da yarı final müsabakaları için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Takımlarımız, Kadın Futbol Takımları Sorumlumuz Ömer Faruk Varlık yönetiminde günü 2,5 saat süren bir antrenmanla geçirdiler.  Genç ve yıldız kadın futbol takımlarımız, Kışla Hulusi Göktan Spor Tesislerimizde sabah 09.30’da başlayan antrenmanda kondisyona dayalı çalışmanın ardından taktik çalışması da yaptı.  Yorucu geçen antrenmanla günü tamamlayan kadın genç ve yıldız futbol takımlarımız iki günlük iznin ardından, 18 Ağustos Pazar günü Beyçayırı Sahası’nda toplanacak ve antrenmanlarına devam edecek. Antrenman saat 09.30’da başlayacak.”