Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından düzenlenen UEFA-C Antrenörlük Kursu, 33 kursiyerin katılımıyla Zonguldak’ta başlayacak.
TÜFAD Zonguldak Şubesi’nin 20-30 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenleyeceği kursa; Zonguldak merkez ve ilçelerden 14, Sakarya’dan 5, İstanbul ve Karabük’ten 3’er, Bartın ve Düzce’den 2’şer, Kastamonu, İzmir, Nevşehir ve Van’dan 1’er olmak üzere toplam 33 kursiyer katılacak. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde teorik, Fener Sahası’nda ise, pratik çalışmaların yapılacağı kursta, Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Mehmet Ekşi ve Galatasaray’ın eski efsane futbolculardan Ersan Ogan eğitim verecek. UEFA-C futbol antrenörlük diploması almaya hak kazananlar, 2 yıl görev yaptıktan sonra B, ardından A lisansına yükselme fırsatını yakalıyor.
TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, Yönetim Kurulu üyeleri Nihat Ürer ve Yılmaz Yavuz’la beraber, açılacak olan UEFA-C Futbol Antrenörlük Kursu’yla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.
BİRDAL; “DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”
TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, TFF’nin işbirliğiyle açacakları kurs için tüm hazırlıkların tamamlandığının altını çizerek, “Eskiden aday antrenörlük altında açılan kurs, artık UEFA standartlarında yapılıyor. Gerçekten bu işi yapacak, kentimize ve ülkemize önemli sporcular yetiştirecek antrenörlerin çıkmasını temenni ediyoruz. Ayrıca bu kursun Zonguldak’ta açılmasına destek olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı İsmail Dilber ile kursiyerlerin konaklaması konusunda destek olan Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman’a teşekkür ederiz” dedi.