Futbol Tertip Komitesi, Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir başkanlığında ASKF'de toplandı. Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'e yeni yükselen Bölümspor ile Gelikspor'un bu sezon lige katılmayacağını resmen açıkladı. Söz konusu takımların talimatlar gereği bir yıl ceza alarak bir alt kümeye düşürüldüğünü belirten Futbol İl Temsilcisi Demir, bu iki takımın yerine statü gereği geçtiğimiz sezon Birinci Amatör Küme Play-Off Ligi'ni 2, 3 ve 4'üncü tamamlayan Perşembe Belediyespor, Neyran Gökçelerspor ve Çaydeğirmeni Belediyespor'a teklif götürüldüğünü, bu takımlardan sadece Neyran Gökçelerspor'un teklifi kabul ederek Bölümspor'un yerine 13'üncü takım olarak lige dahil edildiğini, diğer 2 takımın ise teklifi kabul etmediğini belirtti. Bu gelişmeler sonucunda ligdeki takım sayısının 13'te kaldığını vurgulayan Demir, her hafta bir takımın maç yapmadan bay geçeceğini, bay geçen takımın 3 puan almasının söz konusu olmadığını ifade etti. Demir, statüyle ilgili olarak da şunları söyledi;
"Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Play-Off sistemi uygulanacak. Bu sisteme göre, sezon sonunda birinci olan takım doğrudan Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek. Bölgesel Amatör Lig'e yükselme şansını elde edecek ikinci takım ise, sezonu 2, 3, 4 ve 5'inci bitiren 4 takım arasında oynanacak olan Play-Off maçları sonunda belli olacak. Ligden düşecek takım sayısı ise 3 olacak. Bölgesel Amatör Lig'in statüsünü göre, Süper Amatör Lig'in şekillenmesine karar verildi. Süper Amatör Lig'de mücadele eden tüm takımlara başarılar diliyorum."
BAL'DA YÜKSELME VE DÜŞME
Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü'ne göre, BAL'da yükselme ve düşme şu şekilde açıklanıyor;
"Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak müsabakalar sonrasında gruplarında birinci sırayı alan takımlar TFF 3'üncü Lig'e yükselir. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar yerel amatör lige düşerler. BAL gruplarından yerel lige düşecek takımların ve yerel ligden BAL ligine çıkacak takımların yükselme ve düşmeleri aşağıda belirtilen yöntemle meydana gelir: BAL'dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşülür. BAL'da İki Takımla Temsil Edilen İller: BAL'da aynı grupta oynayacak olan iki takımdan birisi profesyonel lige yükselirse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL'a yükselir. Diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde ikinci olan takım BAL'a yükselir; düşmezse, küme düşmeyen takım, ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile liglerin tamamlanmasından sonra tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL'da yer alır. İlin her iki takımı da küme düşerse, o sezon yerel ligde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL'a yükselirler. İlin takımlarından biri küme düşer, diğeri düşmezse küme düşen takım yerine, yerel lig birincisi doğrudan BAL'a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL'da kalır."
1.AMATÖR KÜME FİKSTÜRÜ 28 EYLÜL'DE ÇEKİLECEK
Öte yandan Zonguldak 1.Amatör Küme'de gruplar ve fikstür çekiminin 28 Eylül'de yapılacağını belirten Demir, "Bu tarihe kadar 1.Amatör Küme'ye katılacak tüm takımların katılım belgelerini almaları gerekiyor. Aksi takdirde katılım belgesi almayan hiçbir takım lige alınmayacak" dedi.