Bisikletliler Derneği Kdz. Ereğli Temsilciliği Kdz. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, 2008 yılından itibaren düzenlenen ve gelenekleşen Atamızın Yolundayız" Bisiklet Turu 2011 organizasyonunun başarıyla tamamlandığı belirtildi.
Derneğin açıklaması şöyle:
Bisikletliler Derneği tarafından 2008 yılından bugüne her yıl düzenlenen ve gelenek haline gelen 10 Kasım Atamızın Yolundayız organizasyonu başarı ile tamamlandı.
81 ilden gelen ve Ankara'dan katılan bisikletliler Havelsan tesislerinde buluştu. Polis eskortu eşliğinde 150 kadar bisikletli Türk bayrakları taşıyarak Ankara caddelerinden halkın alkışları arasında geçerek Anıtkabire ulaştı. Atatürk'ün huzurunda yapılan saygı duruşu ve getirilen bayrakların Ataya sunulması ile tören tamamlandı.
Bağımsızlık savaşı veren ve Cumhuriyeti kuran Atatürk ve arkadaşlarının at sırtında yaptıkları mücadeleyi demir atlarımızla simgeleştirdiğimiz turda Zonguldak ilini Fatih Erdem temsil etti. Ereğli – Ankara arası yaklaşık 350 km yol bisiklet üzerinde yapıldı.
8 Kasım Salı sabahı Kdz. Ereğli'den yola çıkan ve Ereğlili bisikletlilerin Alaplı'ya kadar uğurladığı temsilcimiz Düzce'de İstanbul'dan gelen bisiklet kafilesi ile buluştu ve birlikte Bolu'ya gidildi.
9 Kasım Çarşamba Bolu – Kızılcahamam arası geçildi.
10 Kasım Perşembe Kızılcahamam -  Ankara arası tamamlandı. Diğer illerden gelen bisikletliler Havelsan tesislerinde bir araya geldi. Ankara şehir içi yollardan geçerek Anıtkabire gidildi. Atanın huzurunda yapılan törenin ardından bisikletliler şehirlerine döndü.
Aramızdan ayrılışının yıldönümünde Atamızı anmak, emanet ettiği devrimlere ve Cumhuriyete sahip çıktığımızı göstermek için Atamızın yolundayız sloganı ile bu tura katılıyoruz. Son dört yıldır katıldığımız bu ulusal etkinlikte yer alan  üyelerimiz:
   2008 yılı  Müfit Tosyalı, Metin Yanık ve Mustafa Önder Atik
   2009 yılı  Yılmaz Çardak
   2010 yılı  Alparslan Gültekin
   2011 yılı  Fatih Erdem
Her zaman ATAMIZIN YOLUNDA olacağız.