Zonguldaklı atıcılar, Bursa’da 2-3 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecekler. Son hazırlıklarını önceki gün yapan atıcılar, 16 kişilik kafileyle dün Bursa’ya hareket ettiler. Bursa’da 2 gün sürecek olan şampiyonada, büyük erkeklerde Hüseyin Yazar, genç erkeklerde Volkan Karakaş, yıldız erkeklerde Orhun Demircan, Murat Külekçi, Boğaçhan Kayar, yıldız kızlarda Dilek Özada, Dilara Karaya madalya arayacak. Bu atıcıların yanı sıra 16 yaş erkekler kategorisinde Benhur Özipek, Onur Çorbacı, Mert Akkaya, Kaan Malkoç, 16 yaş kızlar kategorisinde Sare Bostancı, Merve Sarıtaş, Beyza Hamzaçebi, Aybüke Karaarslan, Yasemen Kurt, Öznur Görgülü de Zonguldak’ı temsil edecekler.

Gülle, disk, cirit, çekiç branşlarında mücadele edecek olan Zonguldaklı atıcılar, Bursa’dan dereceyle döneceklerini söylediler.

Öte yandan, yıldız erkeklerde Orhun Demircan, 18.90’lık dereceyle İzmirli Mehmet Ali Çalıdan’a ait olan ve 6 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu kırmak, Murat Külekçi de, disk atmada Yıldızlar Dünya Şampiyonası barajı olan 54 metreyi geçmek için atacağını belirtti.