Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından, Zonguldak Atletizm İl Temsilciliği organizatörlüğünde 1-3 Haziran 2012 tarihleri arasında Atletizm Hakem Kursu açılacak. Atletizm Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeleri Salih Nathur ve Kadir Hamzaçebi kursiyerlere eğitim verecek. 3 gün sürecek kurs sonunda yazlı ve sözlü sınavın ardından başarılı olan adaylar atletizm hakemi olabilecek.

AMAÇ HAKEM SAYSINI ARTTIRMAK
Atletizm Federasyonu tarafından açılacak olan Atletizm Hakem Kursu, yurt genelinde 4 kentte düzenleniyor. Zonguldak'la beraber Konya, Ağrı, Sakarya kentlerinde açılacağı açıklanan Hakem Kursu'nun en az kurs kontenjanı 25 olarak belirlendi.
Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral, hakem sayısının yeterli olmamasından dolayı Atletizm Federasyonuna kurs için talepte bulunulduğunu belirterek, Federasyona yaptığımız talep onaylanınca 1-3 Haziran 2012 tarihler arasında hakem kursu açılacak. MHK üyeleri Kadir Hamzaçebi ve Salih Natur iki gün boyunca kursiyerlere eğitim verecek. Başvurular Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne dilekçe ile yapılacak dedi.
Hakem kursuna katılacaklarda aranan şartlar şöyle; T.C. Vatandaşı olmak, En az lise ve dengi okulu mezunu olmak, 18 yaşından küçük, 35 yaşından büyük olmamak, Sağlık durumunun hakemlik yapmaya müsait olduğunu gösterir rapor ibraz etmek, Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve satın almalara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak, Atletizm Federasyonu Ceza Talimatı'na göre altı aydan fazla veya son üç yıl içerisinde toplam bir yıldan fazla yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası almamış olmak, Açılacak hakem kursunda yapılacak yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlarda başarılı olmak.