Fransa'da düzenlenen Liselerarası Avrupa Bayan Futbol Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan Kdz.Ereğli Merkez Anadolu Lisesi bayan futbol takımı ilçeye döndü. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrenciler tarafından yakılan meşale ve atılan Türkiye sloganları ile karşılanan bayan futbol takımı oyuncuları büyük sevinç yaşadı.

Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden Kdz.Ereğli Merkez Anadolu Lisesi bayan futbol takımı okullara gelişinde bir avuç öğrenci, okul yöneticileri tarafından karşılandı.

Antrenör Erkan Kılıçarslan, Fransa’da organize edilen Avrupa Bayan Futbol Şampiyonası’nda grubundan birinci olarak çıkarak yarı finalde Almanya’nın rakibi olduklarını söyledi. Almanya karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını ve finale çıkma şansını kaybettiklerini anlatan Kılıçarslan şunları söyledi:



“Ev sahibi Fransa’yı 1-0 yenerek Avrupa üçüncüsü olduk. Biz bunu daha önce de yakalayabilirdik. Birçok kereler finaller kaybettik, yarı finaller kaybettik, nasip bu seneymiş. Bayan futbolun güçlü olduğu Almanya, Brezilya, Fransa gibi ülkeler vardı. Bu ülkelerin arasından sıyrılıp Avrupa üçüncüsü olmak büyük başarı. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Seneye Çek Cumhuriyeti'nde Prag şehrinde dünya şampiyonası var ona katılmak istiyoruz”



Oyuncu Merve Meral da Türkiye’yi Fransa’da en iyi şekilde temsil etme gayretinde olduklarını, özellikle Fransa’da yaşayan gurbetçilerden yoğun destek gördüklerini söyledi.

Gurbetçilerin maçlara gelerek tezahürat yaptığını anlatan Meral, “Oranın suyu, ekmeği farklı, aç kaldık. Çok değişik duygular içerisindeydik. Gece yatıyoruz, sabah kalkıyorsunuz ezan sesi yok, çok değişik geliyor, gerçekten ülkem bir başka. Çok teşekkür ediyorum herkese” dedi.



Yakılan meşaleler ve atılan Türkiye sloganlarının ardından okul önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)