Almanya'da kurulan Avrupa Zonguldakspor, görkemli bir kuruluş turnuvası organize etti ve yeşil sahalara hazır olduğu görüntüsü verdi.
Geçtiğimiz aylarda resmen kuruluş aşamasını tamamlayan Avrupa Zonguldakspor, Oer Erkenscwick kentinde bulunan Spielvereinigung Erkenschwick 1916 e. V tesislerindeki çim sahada gerçekleştirilen görkemli kuruluş turnuvası ile hem sezona "merhaba" dedi, hem de sporseverlerin karşısına çıktı. Renkli görüntülere sahne olan turnuvada Bönen Karma takımı kupanın sahibi olurken, Zonguldakspor ikinci oldu. İlginin büyük olduğu kuruluş turnuvasında 7 futbol takımı mücadele etti. Günün erken saatlerinde başlayan kuruluş turnuvasında ses sanatçıları Aydın Çimen, Cevdet Yıldız ve Sezai Çağdaş sahne alırken, turnuva sonucunda özel komisyon tarafından seçilen 5 futbolcu da Türkiye'deki Zonguldakspor'un Antalya kampına katılmaya hak kazandı. Şenlik havasında gerçekleşen turnuvanın sonucunda Bönen karma takımı kupanın sahibi olurken, ikinciliği Zonguldakspor, üçüncülüğü de Lünen Karma takımı elde etti. Turnuvada konuşma yapan Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş, Avrupa'daki tüm Zonguldaklıları kulübe destek olmaya davet etti. Çeribaş, göçün 50. yılında kurulan kulübün hedefinin uzun soluklu bir kulüp olması temennisinde bulundu. Çeribaş, "Bizler bu yola çıktığımızda sadece üç kişiydik. Başkan yardımcım Erkan Akkaya, gazeteci arkadaşım Mustafa Tığlı ve ben. 3 yıldır mücadelesini verdiğim bu çalışmayı bugün yaşama geçirdik. Almanya'ya işçi ailesi olarak gelen bir neslin evlatları olarak, burada yine madenle özdeşleşmiş Erkenscwick kentinde kurduğumuz bu spor kulübü ile bir ilke imza attık. Bu spor kulübü, hem Alman hem de Türk futbolcuna değerli sporcular kazandırma hedefindedir. Bugün dünyanın önde gelen futbolcularından biri olan değerli hemşehrimiz Mesut Özil gibi başarılı futbolcular yetiştirmek için bu yola baş koyduk. Herhangi bir kurumun veya derneğin etkisi altında kalmadan bağımsız ve gücünü sadece Zonguldaklılardan alan kulübümüz, her ne kadar da amatör ligde mücadele etse de, kurumsal hedefleri olan bir kulüptür" dedi.
Örnek futbolcular yetiştirmeyi hedeflediklerini bildiren Metinner Çeribaş, "Kulübümüzde yetişecek olan futbolcular, disiplini ve ahlakı ile örnek teşkil edeceklerdir. Kulübümüzün hedefleri arasında tesisleşme bulunmaktadır. Kulüp olarak çıtamızı her zaman yüksek tutuyoruz. Avrupa'da oldukça fazla sayıda Zonguldaklı yaşamaktadır. Bizler yüreği Zonguldak sevgisi ile dolu bu insanları spor sayesinde bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz.
Zonguldakspor efsanesini Avrupa'da yaşatacağız. Yüreğinde Zonguldak sevdası olan hemşehrilerimizi kulübümüze destek olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Turnuvanın hazırlanmasında büyük destekleri olan Türk Dernekler Birliği (TUDEB) Başkanı Bartınlı Bahrİ Akalın, Avrupa Zonguldakspor Kulübü yöneticilerinin zor ve sorumluluk isteyen bir yola baş koyduklarını ve bölgede yeni bir heyecanın başlangıcında öncü olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Avrupa Zonguldakspor Kulübü yöneticileri, göçün 50. yılında önemli bir çalışmaya imza atmış bulunuyorlar.
Özellikler gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması, topluma uyum sağlamaları açısından önem arz eden bu projeye destek olunması şart."
Turnuva sonrası kupayı Türkiye'den misafir olarak gelen Zonguldak Merkez Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya birinciye, TUDEB Başkanı Akalın ikinciye, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş ve başkan yardımcısı Erkan Akkaya'da üçüncüye kupalarını takdim etti. Turnuva sonunda özel olarak yaptırılan ve Zonguldakspor'un logolu pasta da, ku-lüp yararına açık arttırma ile satıldı. Turnuva yöresel köçek ekibinin sergilediği sahne şovu ile sona erdi.