Merkezi Almanya’da olan ‘Avrupa Zonguldakspor Kulübü’ kuruldu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldakspor Kulübü’nün yeniden yapılandırma süreci, yurt dışındaki Zonguldaklılar tarafından büyük ilgi gördü. Bu anlamda merkezi Almanya’da olan “Avrupa Zonguldakspor Kulübü”nün de ilk temelleri atıldı. Kulübün kuruluşu ile ilgili ilk adım, Zonguldaklı işadamları Metiner Çeribaş, Erkan Akkaya, Sedat Cura, Şenol Öztürk, Avukat Yener Görür, Mithat Sağıroğlu, gazeteci Mustafa Tığlı ve yaklaşık 100 kişi tarafından atıldı. “Avrupa Zonguldakspor” adını taşıyacak olan kulüp yetkilileri, resmi kuruluşunu tamamlamak amacıyla Oer-Erkenschwick kentinde bir araya geldi. Önemli kararların alındığı kuruluş toplantısında, Avrupa Zonguldakspor Kulübü’nün resmen kurulması ile ilgili tüm resmi prosedür tamamlandı. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa’nın diğer şehirlerinde de şubeleri bulunacak kulüp, amatör olarak sezona “merhaba” diyecek.

“ZONGULDAKSPOR
EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR”
Toplantı sonrası açıklama yapan Kulüp Başkanı Metiner Çeribaş, Zonguldaklı ve Zonguldaksporlu olmanın otomobillerin plakalarını 67 yapmakla olmadığını ifade ederek, Zonguldakspor sevdalısı tüm Avrupalı Zonguldaklıları, “Avrupa Zonguldakspor Kulübü”ne destek vermeye çağırdı. Çeribaş, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Amacımız Zonguldakspor ruhunu Avrupa’da yaşatmaktır. Almanya’da yaşayan her ailenin bir çocuğu burada çeşitli futbol kulüplerinde top koşturuyor. Ne yazık ki, bu gençlerimiz ileriye dönük ciddi bir gelişme sağlayamıyor. 3-5 yılda bir bunlardan değerli bir oyuncu çıkarıyoruz. Alman medyası da bu gençleri öne çıkarmıyor. Bizler de bu nedenle kendi spor kulübümüzü kurmaya karar verdik. Almanya’da 250 bin Zonguldaklı var. Bu büyük bir potansiyel. Almanya’daki Zonguldaklılar, Mesut Özil gibi dünya futboluna mal olmuş futbolcu yetiştirdi. Bizler bunun devamının gelmesini istiyoruz. Avrupa Zonguldakspor Kulübü’nü kurarak, bu gençlerin başta Zonguldakspor’a ve Türk futboluna kazandırılması için çaba göstereceğiz. Zonguldakspor’daki yeni yapılanma bizleri de heyecanlandırdı. Yeniden yeşil sahaların efsane takımı olacak olan Zonguldakspor geri dönüyor. Biz bu fırsatı iyi değerlendirerek 4 yıl içerisinde istediğimiz noktaya geleceğimize inanıyoruz. Avrupa Zonguldakspor Kulübü, Ruhr Bölgesi’nde önümüzdeki sezon amatör ligde yeşil sahalara ‘merhaba’ diyecek. Bununla ilgili tüm yasal adımlar atıldı. Özellikle bu anlamda Zonguldakspor’un yeni Başkanı M.Salih Demir’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyük bir fedakarlık örneği göstererek, Zonguldakspor’a çağ atlatacak bir girişim başlattı. Bizler de bu samimiyetle Almanya’da bu yükselişe destek vereceğiz. Artık Zonguldakspor’un şahlanma zamanı geldi. Avrupa’daki tüm hemşehrilerimizi bu oluşuma destek olmaya davet ediyoruz.”
Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkan Yardımcısı Erkan Akkaya da, Zonguldakspor’daki değişim hareketinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, tüm Zonguldaklılardan destek istedi.