Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'in yeni takımı Ayiçispor, 3 Ağustos 2009 Pazartesi gününden itibaren başladığı sezon hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Yaşanılan saha sıkıntısı nedeniyle idmanlarını Karadon ve Kilimli sahalarında gerçekleştiren Ayiçispor, oldukça iddialı. Futbolcularına adeta komando eğitim yaparak kondisyon depolayan Ayiçispor Antrenörü Halis Yavuzarslan, "Süper Amatör Lig'de mahalle takımı olarak bir tek biz varız. Ama inancımız ve güvencimiz sonsuz" dedi.
Futbolcu, teknik heyet, yönetim ve taraftar olarak bir bütünlük içerisinde bu sezon mutlaka başarılı olmanın yollarını arayacaklarını belirten Yavuzarslan, sporcularına güveninin sonsuz olduğunu kaydetti.
Alaplı Belediyespor'dan Murat Cin, Muslu Belediyespor'dan Kadri Ceylan, Kilimli Belediyespor'dan Çağrı Kalafat, Muslu Belediyespor'dan İsmail Palabaş, Samsun Havzaspor'dan Halil İbrahim Köse, Muslu Belediyespor'dan Mehmet Kara ve Ereğli SSK'dan Emrah Aslan'la anlaştıklarını belirten Yavuzarslan, "Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımız büyük bir zevk ve neşe içerisinde geçiyor. Hedefimiz orta sıralarda yer almak. Bu konuda tüm sporcularımıza güvenin sonsuz. İddiasız bir şey olmaz. Çok çalışacağız, başarılı olamazsak da sonucuna razı olacağız" dedi.