Kandilli Belediyespor Kulübü Başkanı Engin Akdoğan, Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından spor kulüplerine yapılan malzeme yardımlarından kendilerinin ayrı tutulduğunu belirterek tepki gösterdi.

 

Kdz.Ereğli Belediyespor’un ilçedeki spor kulüplerine yönelik malzeme yardımlarında bulunmasının ardından Kandilli Belediyespor’a malzeme desteği sağlamadığı belirtildi. Kandilli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Akdoğan, ayrımcılık yapıldığını iddia etti, birlik ve beraberliğin bu tür davranışlarla bozulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

 

“BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE YÖNETİCİLER EMEK VERMEKTE”

Akdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından bölgedeki spor kulüplerine yönelik her yıl gerçekleştirilen malzeme yardımlarında bu yıl bir ayrımcılık yapıldı. Bölgemizdeki amatör spor kulüplerinin yöneticileri büyük bir özveri ile bu görevlerini yerine getirmektedir. Kulüplerimiz maddi manevi ciddi eksikliklerle karşı karşıya kalmakta sadece bölge gençlerinin spor yapabilmesi için yöneticiler çaba sarf etmektedir. Ereğli Belediyesi tarafından spor kulüplerine verilen malzeme yardımlarından belediye kulüplerinin ayrı tutulması anlam verilemez bir ayrımcılıktır. Kandilli Belediyespor’un yardım talebi Ereğli Belediyesi tarafından kabul görmemiştir. Karadeniz Ereğli yoğunlukta olmak üzere ciddi anlamda Kandilli’den gelmiş, Kandilli’de ekmek yemiş, bir yakını bir tanıdığı o bölgede çalışmış insanımız vardır. Kandilli’nin bir futbol takımının bu şekilde ayrı tutulması büyük bir üzüntü kaynağıdır. Bu açıklamayı bölge halkının mutlaka bilmesi gerektiğini düşündüğümüz için yapma gerekişini duydum. Bu bölgede yaşıyorsak bu bölgede var isek ayrımcılığın yapılmasına asla izin verilmemesi gerekir, yetkilileri bu konuda biran önce daha duyarlı davranmaya kulüpler arasında ayrımcılık yapmaya davet ediyorum. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim sporcu olarak tanıdığımız Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın bu bölgenin spor kulüplerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları en iyi kendisinin tahmin edeceğini düşünmüştüm, yanılmışım”

 

KANDİLLİ BELEDİYESPOR’DAN DAYANIŞMA GECESİ

Akdoğan ayrıca her yıl geleneksel hale getirilen Kandilli Belediyespor Dayanışma gecesi için de hazırlıkların başladığını bu doğrultuda bazı sanatçılar ile görüşme yaptıklarını, Kandilli’ye yakışır bir etkinliği bölge halkı ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

 

(Haber Merkezi)