Genç boksörleri, antrenmanlarında ve maçlarında yalnız bırakmayan babaları başarılı olmaları için her türlü desteği veriyor

Zonguldak'ta babalarının boksa ilgisinden dolayı bu spor dalını seçen ikisi milli sporcu üç genç kız, uluslararası arenada şampiyonluklar elde etme azmiyle müsabakalara hazırlanıyorlar.

Kariyerinde ulusal müsabakalarda çeşitli madalyalar bulunan boksörler Rabia Oruçoğlu (17) ve Dilara Aydurmuş (22) ile milli takım forması giymek için hazırlıklarını sürdüren Ayşe Aslan (15),  en büyük desteği babalarından görüyor.

Öncelikle kilolarında Avrupa Şampiyonu olmayı hedefleyen Rabia, Dilara ve Ayşe, antrenör İshak Tiryaki nezaretinde çalışmalarını sürdürüyor.

Rabia Oruçoğlu, açıklamada, yaklaşık 4 yıl önce babasının yönlendirmesiyle bu spora başladığını, çeşitli derecelerinin ardından geçen yıl Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda kilosunda şampiyon olduğunu söyledi. 

Milli takım forması giyerek geçen yıl temmuz ayında İtalya'da gerçekleştirilen Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda beşincilik elde ettiğini anlatan Rabia, "Babamla küçük yaştan itibaren televizyondaki boks müsabakalarını izliyordum. Babam beni idmanlara getirmeye başladı. Onun desteğiyle bu sporu sevdim. Avrupa şampiyonasında çeyrek finalde mücadele ettim. Gelecek yıl yapılacak Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyorum" diye konuştu.

Rabia, en büyük hayalinin olimpiyat şampiyonluğunu olduğunu belirterek  14 yaşındaki erkek kardeşinin de kendisinden etkilenerek boksa başladığını anlattı.

Milli boksörün babası Hasan Oruçoğlu, çocukluğunda ve gençken boks yaptığını, babası istemediği için bu sporu bırakmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Hayallerini kızının devam ettirmesinden gurur duyduğunu anlatan Oruçoğlu, Rabia'nın tüm maçlarını izlemeye çalıştığını, kazandığı müsabakalar sonrasında eşiyle sevinçten ağladıklarını vurguladı. 

 

- "Sinan Şamil Sam'ı örnek aldı"

Dilara Aydurmuş da  babasının boks yapmak istediğini söylediğinde kendisine destek olduğunu, birlikte idmanlara gittiklerini belirtti.

Çeşitli müsabakalarda dereceye girerek madalyalar kazandığına işaret eden Dilara, ilk hedefinin Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak olduğunu kaydetti.

Baba Alper Aydurmuş, spor dallarında boksa özel ilgisi olduğunu vurgulayarak "Kızım, çocukluğundan itibaren benimle televizyonlarda yayınlanan boks maçlarını izliyordu. Özellikle Sinan Şamil Sam'ın karşılaşmalarını izlerdi. Boks yapacağını söylediğinde heyecanlandım. Sürekli idmanlarda onun yaptığı hareketleri yapmaya çalışırdı. Kızımı boks yaparken izlediğimde gururlanıyorum. Maçlarında onu yalnız bırakmıyorum" ifadesini kullandı.

 

- Milli takım için çalışıyor

Yaklaşık 8 ay önce babasının yanı sıra amacası ve dedesinin boksa olan ilgisinden etkilenen Ayşe Aslan da ocak 2016'da gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonasında dereceye girmek isteğine işaret etti.

Ayşe, ilk hedefinin milli takıma seçilmek olduğunu, ondan sonra da uluslararası turnuvalarda madalya kazanacağına inandığını dile getirdi. 

Tahsin Aslan ise kızının boksta Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmesi için her türlü desteği verdiğini kaydetti.