28 Mart – 1 Nisan 2013 tarihleri arasında Üniversitelerarası Spor Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Üniversitelerarası Badminton Şampiyonasında Okt. Tevfik Cem AKALIN antrenörlüğünde üniversitemizi temsil eden Ali Osman GÜNEY, Sedat MEYDANERİ, Hasan Turgay TEZEL, Dilan ŞAHİN, Narin YILMAZ, Tuğba YAVUZ ve Şeyma AKTÜRK'ten oluşan Badminton takımımız çeyrek finale kadar çıkmayı başardı.
Niğde Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ile aynı grupta mücadele eden takımımız grup ikincisi oldu. Çeyrek finalde ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile karşılaştı. Çeyrek finalde gurup üçüncüsü olarak, 20 üniversite takımının katıldığı şampiyonada, tek erkek, tek bayan, çift erkek, çift bayan ve mix (bayan ve erkek) kategorilerinde Badminton Takımı 35 karşılaşmanın 22'sini galibiyetle sonuçlandı.
Farklı üniversitelerden 34 sporcunun katıldığı ferdi bayanlar müsabakalarında Üniversitemizi temsil eden Tuğba YAVUZ çeyrek finale çıkarak ilk 8 arasına girdi. Ferdi erkekler müsabakalarında ise 41 sporcu arasında üniversitemizi temsil eden Sedat MEYDANERİ'de çeyrek finale yükselerek ilk 8 sporcu arasında yer aldı.

Badminton takımımızın maç yaptığı takımlar ve skorları:
Ön Elemelerde;
Bülent Ecevit Üniversitesi 4 – 1 Niğde Üniversitesi
Bülent Ecevit Üniversitesi 2 – 3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Bülent Ecevit Üniversitesi 4 – 1 Dokuz Eylül Üniversitesi
Bülent Ecevit Üniversitesi 5 – 0 Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi
Çeyrek Finalde;
Bülent Ecevit Üniversitesi 3 – 2 İstanbul Üniversitesi
Bülent Ecevit Üniversitesi 2 – 3 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Bülent Ecevit Üniversitesi 2 – 3 Ondokuz Mayıs Üniversitesi