Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu sezon ilk kez başlatacağı Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) gruplar belirlendi. Toplam 143 takımın mücadele edeceği BAL'da, 2 grup 10 takım, 1 grup 11 takım, 6 grup 12 takım, 2 grup 13 takım ve 1 grup da 14 takımdan oluşuyor. Grupların fikstürü, 24 Eylül 2010 Cuma günü Ankara' da çekilecek. Temsilcilerimiz Zonguldakspor ile Kilimli Belediyespor ise, 7'nci Grup'ta mücadele edecek.
7'nci Grup'ta yer alan takımlar şöyle; Zonguldakspor, Kilimli Belediyespor (Zonguldak), Adliyespor (Ankara), Akyurt Belediyespor (Ankara), Pursaklar Belediyespor (Ankara), Sincan Belediyespor (Ankara), Geredespor (Bolu), Demirspor (Eskişehir), Çelik-İş Ormanspor (Karabük), Yahşihanspor (Kırıkkale), Fatihspor (Kırşehir), Bartınspor.
BAL'DA YÜKSELME VE DÜŞME
TFF tarafından futbolun Türkiye genelinde, 81 ilde bölgesel, kriterli ve deplasmanlı olarak oynanmasını sağlamak, lige katılım koşullarını, kulüplerin, teknik kişilerin, futbolcu ve diğer ilgililerin uymakla yükümlü oldukları kuralları ve bu liglerde oynanacak müsabakaların organizasyonuna ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan "Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü" de yayımladı. Statüde, BAL'da yükselme ve düşme şu şekilde açıklanıyor;
"Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak müsabakalar sonrasında gruplarında birinci sırayı alan takımlar TFF 3'üncü Lig'e yükselir. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar yerel amatör lige düşerler. BAL gruplarından yerel lige düşecek takımların ve yerel ligden BAL ligine çıkacak takımların yükselme ve düşmeleri aşağıda belirtilen yöntemle meydana gelir: BAL'dan kulübün bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşülür. BAL'da Bir Takımla Temsil Edilen İller: 2010-2011 sezonunda BAL'da bir takımla temsil edilen illerde, o takım TFF 3'üncü Lig'e yükselirse veya küme düşerse, o ilin 2010-2011 sezonu yerel liginde birinci olan takım BAL'a doğrudan katılma hakkı kazanır. TFF 3'üncü Lig'e yükselemeyen ve küme düşmeyen takım, BAL'daki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde birinci olan takım ile müsabakaların sona ermesinden hemen sonra kendi ilinde tek maç eleme usulü bir baraj müsabakası yapar. Bu müsabakada galip gelen takım bir sonraki sezon BAL'da yer alır. BAL'da İki Takımla Temsil Edilen İller: BAL'da aynı grupta oynayacak olan iki takımdan birisi profesyonel lige yükselirse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL'a yükselir.
Diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde ikinci olan takım BAL'a yükselir; düşmezse, küme düşmeyen takım, ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile liglerin tamamlanmasından sonra tek maç eleme usulü baraj müsabakası oynar. Galip gelen takım bir sonraki sezon BAL'da yer alır. İlin her iki takımı da küme düşerse, o sezon yerel ligde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL'a yükselirler. İlin takımlarından biri küme düşer, diğeri düşmezse küme düşen takım yerine, yerel lig birincisi doğrudan BAL'a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL'da kalır."