Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grup'ta mücadele eden Kozlu Belediyespor, 1'inci etap kamp çalışması için gittiği Bolu Esentepe'den dönerek kendi evinde çalışmalara başladı. Esentepe'de kamp yaptığı süre boyunca hazırlık maçlarıyla lige hazırlanan yeşil-beyazlı takım, son olarak Adapazarıspor ile yaptığı ve 0-0 biten özel maçın ardından kampı noktalamış ve takıma 2 günlük izin verilmişti. Geçtiğimiz Cumartesi izine ayrılan Kozlu Belediyespor'da futbolcular Zonguldak'a döndü. Takım, dün akşam saatlerinde izinin ardından ilk antrenmanını yaptı. Antrenör Faruk Bahadır, takımı orta sahaya çekerek futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. Ardından düz koşu ile başlayan idman ısınma hareketleriyle son buldu.
Faruk Bahadır yönetiminde tam kadro yapılan idmanda Kozlu Belediyespor, takıma yarar sağlayabileceği düşünülen Gürcistanlı futbolcular denenmeye alındı. Bir süredir yeşil-beyazlı takımla Bolu Esentepe'de denenmeye alına Gürcistanlı futbolcular, Kozlu Sahası'na ayakbastı. Khoni İmereti takımından 28 yaşındaki forvet Givi Crxettiani, Kolxeti Poti takımından  28 yaşındaki bir başka forvet oyuncusu Davit Cicxraia takımla idmana çıktı. Kolxeti Poti'den 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu Lasha Chaladze ise, özel işlerini halletmek için izinli olarak idman katılmadı. Menajerleri Nikolas Kikvidze tarafından Kozlu Belediyespor'a önerilen 3 futbolcu için top teknik heyette. Takımdaki performansları neticesinde 3 futbolcu Faruk Bahadır'dan geçer not alırlarsa sözleşme imzalanacak.
2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun 10 Eylül 2012 tarihinde yaptığı toplantıda onaylanarak yürürlüğe girdi. Kurul, 19 maddeyi karara bağladı. İşte Yönetim Kurulu'nun karara bağladığı önemli maddeler şöyle;
BAL'ın oluşumu ve katılım şartları, futbolcuların uygunluğu, teknik adamların uygunluğu, itirazlar, tebligat ve disiplin ihlalleri, sahaların tespiti ve düzeni,  müsabaka organizasyonu ve sorumluluk,  sahaya girebilecek ve müsabaka isim listesini imzalayacak yetkililer, tribün düzenlenmesi ve organizasyon kulüplere yapılacak maddi yardım, antrenör ve deplasman giderlerine katkı payı,  bal'da yükselme ve düşme sistemi, BAL'da baraj müsabakaları.