Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nin 8-9 Eylül'de Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde 2.sini düzenlediği Barışa Hamle Satranç Turnuvası sona erdi.
Küçükler,  Yıldızlar ve Gençler ve Büyükler kategorilerinde 5 tur İsviçre sistemiyle yapılan turnuvanın hakemleri Murat Bektaş, Orhan Çakmak ve Zeynel Bakıcı oldular.
Turnuvada Küçükler kategorisinde 1. Batuhan Tuna, 2. Emre Düzcan, 3. Uzay Yılmaz; Yıldızlar kategorisinde 1. Deniz Bakıcı, 2. Sarp Kalaycı, 3. Rakip Kağan Özyürek; Gençler ve Büyükler kategorisinde 1. Sait Aygün, 2. Erdem Kabuk, 3. Gündoğan Uyar oldu. Turnuva sonunda kategorilerde ilk üç dereceye girenlere plaket verildi. 
Madalya töreninde konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında turnuvayı gerçekleştirdiklerini belirterek; ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barış ve kardeşlik rüzgarları esene kadar barışa 'hamle' yapmaya devam edeceklerini söyledi. Barışa Hamle Satranç Turnuvası'nın devamını getireceklerini ve önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı turnuvalar gerçekleştireceklerini söyleyen Akyol turnuvaya katılanlara, hakemlere ve öğrenci velilerine teşekkür etti.