Zonguldak Kömürspor’un Basın Sözcüsü Akay Turhan, takımdaki son gelişmelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Turhan, transfer çalışmaları, hedefler ve sezon açılışı gibi birçok konuda spor kamuoyunu bilgilendirdi. "Hedefimiz 3.Lig." diyen Turan, sezon açılışını Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği ile yaprak için girişimlerin sürdüğünü söyledi.
Bölgesel Amatör Lig takımı Zonguldak Kömürspor’da Basın Sözcüsü Akay Turhan, yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Kırmızı-lacivertli camia ve taraftarın takımlarının başarısından kuşku duymamaları gerektiğini söyleyen Turhan, Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta sezon sonu şampiyon olarak profesyonel lig hasretine son vereceklerine değindi. Akay Ayrıca, defans bölgesine 2 stoper transfer ettiklerini ve son olarak da forvet Hüseyin Tunç’u kadrolarına kattıklarını söyledi.Takımdaki hedeflerin yanı sıra birçok konuya da açıklık getiren Akay Turhan, yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;                                                                                                                                                      

“BİR TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ”                                                                                                   
“Kulübümüzün transfer çalışmaları bu hafta içinde tamamlanacak. Son olarak anlaştığımız defans oyuncusu Burçin Yüksel, kampa katılarak çalışmalarına başladı.Ayrıca daha önce anlaşamadığımız Serkan Küçük ile yeniden görüşmeler yapılmış, bu futbolcu ile de anlaşma sağlanmıştır. Öte yandan anlaştığımız defans oyuncusu Gökhan Sipki de kamp kadrosuna katılmıştır. Bu arada forvet hattında oynayan Hüseyin Tunç ile de görüşmeler tamamlanmış olup, bu futbolcu da yarın kamp kadrosuna dahil olacak. Transfer görüşmelerimiz bir futbolcu ile de sürmektedir. İsmini şu an için açıklamak istemediğimiz bu futbolcu ile de görüşmelerimiz tamamlandıktan sonra transfer sezonunu kapatacağız”                                                                                                                                                   

“HEDEFİMİZ 3’ÜNCÜ LİG”                                                                                                                         
“Zonguldak Kömürspor bu ülkenin köklü kulüplerinden biridir. Her zaman hedefleri olan bir takımdır. Bu yıl hedefimiz geçtiğimiz sezon son dakikada kapısından döndüğümüz 3'lige yükselmektir. Zonguldak Kömürspor teknik ve futbolcu kadrosuyla, yönetimi ve taraftarıyla camia olarak bunu başarabilecek güçtedir. Hiç kimsenin bunda kuşkusu olmamalıdır.Bu arada, yönetimimizin ziyaretleri sırasında bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kişi ve kuruluşlara da Zonguldak Kömürspor camiası olarak teşekkür ediyoruz”                                                                                                   

“KARABÜKSPOR YÖNETİMİNİ 
ZİYARET EDECEĞİZ”                                                                                     
“Sporda barış ve dostluğa inanan yönetimimiz, bu amaçla Kardemir Karabükspor yönetimini bu hafta içinde ziyaret edecektir. Taraftar grupları arasında, nereden çıktığı belirsiz karşılıklı gerginliği kırmak, yöremizin bu iki güzide kulübüne yakışır sevgi ve dostluk bağlarını yeniden inşa etmek adına attığımız adımlar olumlu sonuçlar doğurmuştur. Ancak, sosyal medyada bu girişimi kabul etmeyen bazı taraftar gruplarımızın tepkilerini anlamakta güçlük çekmemize rağmen onların da barış ve dostluk adına Zonguldak Kömürspor taraftarına yakışır eylemler içinde olacaklarına inanıyoruz”                            

“GENÇLERBİRLİĞİ İLE 
GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”
“Zonguldak Kömürspor'un sezon açılışı Eylül ayının ikinci haftasında daha sonra belirlenecek tarihte bir yapılacaktır. Sezon açılışı ile ilgili olarak süper lig takımlarından Gençlerbirliği ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Anlaşma sağlandığında takımımız Gençlerbirliği hazırlık karşılaşması taraftarımızın karşısına çıkacaktır”