- İlk iki maçını kaybeden Karaman temsilcisinin iki bayan oyuncusu kazandıkları Diyarbakır maçının ardından göz yaşlarına hakim olamadı.

- Çalıştıkları özel firmadan izin alarak şampiyonaya geldiklerini ve ilk kez top oynadıklarını anlatan iki oyuncuyu karşılaşmanın başhekimi alınlarından öperek kutladı.

Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin ikinci etap müsabakaları Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde devam ediyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Ereğli Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda yapılan ikinci etap müsabakalarının ikinci gününde ev sahibi Ereğli Belediyespor Samsun Ekspres'i 3-0, Karaman Diyarbakır Ortopedik Engelliler'i 3-2, Ankara Başkent Konya Engelliler'i 3-0 yendi.





İlk gün Samsun Ekspres ve Konya Engelliler'e 3-0'lık skorla yenilen Karaman temsilcisi ikinci gün karşılaştığı Diyarbakır Ortopedik Engelliler'i 3-2 yenmeyi başardı.

Çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından Karamanspor'lu oyuncular göz yaşlarına hakim olamadı. Ağlayan oyuncuları aileleri oyun alanına gelerek teselli etmeye çalıştı.



Karaman'da özel bir firmada çalışan ve Türkiye Şampiyonası için izin alan Karamanspor'lu iki oyuncu Sevda Pınar ve Ayşegül Acar'ı karşılaşmanın orta hakemi alınlarından öperek mücadelelerinden ötürü kutladı.

Saha ortasında ağlayan iki bayan oyuncu galibiyet sevincini takım arkadaşları ile paylaştı.

İlk kez oturarak voleybol oynadıklarını anlatan Sevda Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, işyerinden izin alarak geldiklerini, ilk iki maçı kaybetmelerinden ötürü büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.



Takımdan kendisine gelen davete hayır diyemediğini ifade eden Pınar şu ifadelere yer verdi:

"İlk defa top oynuyorum. Ne antrenman bilirim ne başka birşey. Abla olarak biz bunlardan büyüğüz. Bizlere çok umut bağladılar. Onları üzeceğiz diye çok korktuk. Antrenman bile yapmadık, öyle işten izin aldık geldik. Arkadaşlarımızın mutluluğu bizleri ağlattı"

 

ÖZEREN: “TARAFTAR İTİCİ GÜCÜMÜZ OLSUN”

Kdz. Ereğli Belediyespor Takım Kaptanı Hüseyin Özeren yaptığı açıklamada, “Hedefimiz şampiyonluk. Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Ereğli halkının desteğini Cumartesi günü arkamızda hissetmek istiyoruz. Takım olarak 2 Türkiye Şampiyonluğu kazandık. Ligde de mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Cumartesi günü taraftarlarımızın da desteği ile mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

 

 

İLK GÜNÜN SONUÇLARI (SABAH)

Kdz. Ereğli Belediyespor - Karabük Gençlik 3-0

Konya Engelliler - Fethiye Gençlik : 3 -1

Ankara Başkent- Alaplı .3-0

Adana Umudun Işığı - Diyarbakır Ortopedik Engelliler : 3-0

Samsun Ekspres- Karamanspor : 3-0



İLK GÜNÜN SONUÇLARI (ÖĞLEDEN SONRA)

Alaplı - Karabük Gençlik  : 0-3

Fethiye Gençlik - Ankara Başkent : 0-3

Diyarbakır Ortopedik Engelliler - Samsun Ekspres : 0-3

Kdz. Ereğli Belediyespor - Adana Umudun Işığı : 3-0

Karamanspor - Konya Engelliler : 0-3

 
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)