Zonguldak'ta okulların kapanmasıyla Gençlik Hizmetleri Spor İl  Müdürlüğü bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri'yle küçük yaştaki öğrenciler spor yapma imkanı buluyor.
Futbol branşından sonra Türkiye'de en yaygın olan basketbol branşına öğrenciler büyük ilgili gösteriyor.
ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Türk oyuncuların son yıllarda forma giyinmesi ayrıca Basketbol A Milli takımın kazandığı başarılarla önemli ivme kazanan basketbol branşına ilgiyi de arttırdı.
NBA 'de forma giyen Hidayet Türkoğlu, Ömer Aşık, Enes Kanter, Mehmet Okur, Semih Erden, Ersan İlyasova'yı örnek alan minikler, onlar gibi olmak için basketbola branşına ilk adımları Yaz Okulu'yla attı. 
YAKUT: ELİT SPORCULARI
KULÜPLERE YÖNLENDİRECEĞİZ
Zonguldak'ta yürütülen çalışmalar 1-14 yaş grubu arasındaki sporcular katılıyor. Atletizm İl Temsilcisi ve aynı zaman Antrenör olan Adnan Yakut yönetiminde yapılan çalışmalarda küçük sporculara basketbolun temel hareketleri gösteriliyor.
Konu hakkınca açıklama yapan Yakut, 42 öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haf-tanın 3 günü basketbolun temel bilgilerini uy-gulamalı olarak gösteriyoruz. Elit düzeyde olan sporcuları, kulüplere yönlendireceğiz dedi.