Zonguldak Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak açılan ve bu yıl çok büyük bir ilgi gören Yaz Spor Okulu Basketbol branşında eğitim gören öğrenciler bu hafta yapacakları son antrenmanla sezonu bitirecekler.
Basketbol İl Temsilcisi ve aynı zamanda Yaz Spor Okulu Antrenörlerinden Adnan Yakut yapmış olduğu açıklamada özetle şunları söyledi: 
"29 Haziran 2013 tarihinde başlayan Yaz Spor Okulu Basketbol çalışmalarımızı bu hafta yapacağımız son antrenmanlarımızın ardından tamamlamış olacağız. Bu sezon Basketbola öğrencilerimiz büyük bir ilgi gösterdi. İki yüze yakın sporcumuzu üç gruba ayırarak benimle beraber Basketbol Antrenörlerimizden Hüseyin Özkan ve İsmail Öner arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı büyük özveri ve disiplin içerisinde sürdürdük. Yaklaşık iki aylık çalışmalarımızda yetenekli ve elit sporcuları kulüplerde oynamaları için yönlendirdik. Bu yıl çocuklarımızın basketbola katılımları bizleri son derece memnun etmiştir. Buradaki bizim asıl amacımız çocuklarımıza sadece basketbolu öğretmek değil, farklı yaşlardaki insanları bir araya getirerek kaynaştırmak. Burada saygıyı, sevgiyi, beslenme, kitap okuma gibi alışkanlıkları kazandırmak için uğraştık ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum " dedi.