Karadeniz Ereğli 1. Amatör Kümenin en tartışmalı ve gergin maçı Gümelispor Bayatspor karşılaşmasıydı. Her iki takımında sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı maça gergin başladığı gözlemlendi.
Futbolcular ve hocalarındaki gerginlik sahaya yansıyınca sert bir maç ortaya çıktı. Lige iyi başlayan ve nağmağlup giden Bayatspor maçta ilk golü 25. dakikada Yusuf ile bularak 1-0 öne geçti. 38. dakikada ise bu gole Gümelisporlu Ahmet Selman cevap verdi. Maçta eşitlikle beraber tansiyonda yükseldi. Gümelisporlu oyuncu Servet pozisyon gereği yaşadığı sakatlıkta tartışınca sahaya Gümelispor’un Antrenörü Hasan Ayaz girerek oyuncuya müdahalede bulunmak isteyince tarafları diğer oyuncular ayırdı. Yaşanan bu tatsız olay sonrasında maçın hakemi Ali Rıza Öztürk Antrenör Hasan Ayaz’ı tribüne gönderdi. Maçın 41. dakikasında Gümelispor ikinci golu bularak öne geçtiği düşünülürken gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Karşılaşmada ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi. 
İkinci yarı maç daha sert geçti. 59. dakikada maçın hakemi Ali Rıza Öztürk Bayatspor lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Aytaç gole çevirince Bayatspor skoru 2-1 yaptı. 61 .dakikada Servet topu Gümelispor ağları ile buluşturunca skor 3-1 oldu. Golden 10 dakika sonra Ferdi sahne aldı ve skoru 4-1 yaptı. Goller karşısında bir şey yapamayan Gümelispor 81. dakikada lehine çalınan penaltıyı Ali Emre ile gole çevirince skor 4-2 oldu. Ancak gole doymayan Bayatspor Fırat ile skoru 5-2  yaptı. Herkes tam maç bitti derken Bayatspor’un bu sezon Kepezspor’dan transfer ettiği Ferdi’nin attığı gol skoru 6-2’ye getirdi. Gümelispor karşısında istediği futbolu sergileyen Bayatspor aldığı bu sonuç ile 4 haftada 4 galibiyet alarak nağmağlup ünvanını sürdürerek puanını 12 yaparken farklı bir mağlubiyet alan Gümelispor ise 6 puanda kaldı.  
Karşılaşmanın devre arasında iki takımın hocaları birbirlerine sözlü sataşmalarda bulundu. Maç sonunda ise Bayatsporlu oyuncular ve Gümelispor Antrenörü Hasan Ayaz arasında istenmeyen olaylar yaşandı. (Haber Merkezi)